Secret Sewciety Dag Fibre Mood

Er is een nieuw naaiblad op de markt en dat zal je geweten hebben! Begin februari ligt de derde editie in de winkel en het belooft een toppertje te worden. Het eerste magazine liet ik aan me voorbij gaan. Fibre Mood leek mij een beetje alternatief en ik heb het altijd moeilijk met veranderingen. Ik had mijn vaste naaitijdschriften en PDF ontwerpers, en daar bleef het eigenlijk bij.

fibre mood

Voor de lancering van het tweede magazine werd ik echter aangeschreven door het team achter de schermen van Fibre Mood met de vraag of ik zin had om mee te werken aan de promocampagne voor de SewAlong van de Bertha. De rest is geschiedenis…

© Moors M - 6U6A5362

Ik maakte kennis met een heel gepassioneerd team van super professionele dames die ook nog eens heel ‘normaal’ bleken te zijn. Dames zoals jij en ik, met dezelfde passie, die het heel belangrijk vinden een band te smeden met hun ‘doelpubliek’. In tegenstelling tot enkele gevestigde waarden in het naailandschap hechten ze veel belang aan de mening van hun sewista’s en doen ze alles om het hen naar de zin te maken. Het tweede tijdschrift bekeek ik dan ook met heel andere ogen. Ik werd lid van de ‘Secret Sewciety’, een Facebookgroep van Fibre Mood waar blogsters en Instagrammers elkaar vinden. Een warme virtuele groep van gelijkgestemden.

© lieve deduytschaever 19012003

Net omdat het team achter Fibre Mood de mening van de sewista’s belangrijk vindt, werden we vorige zondag uitgenodigd op de allereerste Secret Sewciety dag in de hoofdzetel van Fibre Mood. Nog voor ik er binnenstapte, was ik al onder de indruk. Een mooiere werkplek kan ik me niet voorstellen. Het atelier ligt in een prachtige hoeve met een schitterend aangelegde immense achtertuin. Alles in het huis ademt rust en creativiteit uit.

© lieve deduytschaever 19012010

We werden rondgeleid in het atelier en hoorden met open mond hoeveel er bij de ontwikkeling van zo’n editie komt kijken. We kregen een preview van het derde tijdschrift, zagen de prachtige foto’s en mochten aan de stofjes voelen.

Het was een leuke kennismaking met de andere blogsters en het team van Fibre Mood, en er werd heel wat afgebabbeld. Maar we waren niet enkel uitgenodigd om te genieten van een hapje en een drankje, of om gezellig te tetteren. Dat hoorde erbij, maar eigenlijk waren we daar om te werken.

© lieve deduytschaever 19012004

Fibre Mood wil mensen samenbrengen. In een tijd waar heel wat mensen zich isoleren in hun eigen cocon, wil Fibre Mood de verbindende factor zijn. In twee groepen en onder leiding van een ‘Fibre Moodster’ brainstormden we over de verschillende mogelijkheden om die verbinding te bereiken. Welke rol kunnen de blogsters- en instagrammers daarin spelen? Of de stoffenwinkels? Op welke manier krijgen we de naaisters samen en wat verwachten zij van zo’n samenkomst?

Het resultaat van onze hersenspinsels krijg je ergens in de zomer te lezen… Dit kan ik wel al vertellen: het wordt de moeite!

Tot snel,

Lieve

18 gedachten over “Secret Sewciety Dag Fibre Mood

  1. lijkt me inderdaad wel een leuke dag zo, jammer genoeg had ik een familiefeest dan. Ik ben voorzichtig positief over fibre mood, echt leuke ideetjes en af en toe ook een model dat me aanspreekt maar allemaal zo wijd dat het voor mij gemakkelijker is om iets uit la maison victor te maken dan om alles aan te passen. Maar ook deze keer koos ik weer een patroontje uit (het mannenpatroon dan wel) dus ik blijf proberen.

    Like

  2. Ik kan het alleen maar beamen, een fijne dag, een enthousiast team, ik was ook onder de indruk. Al lijkt het wel of ik op elke foto net van een citroen gebeten heb. 😉

    Like

  3. Dat moet een hele toffe namiddag geweest zijn !! Zo jammer dat ik er niet bij kon zijn. En heel benieuwd naar de resultaten van die brainstorm sessies…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s