Bekeken en goedgekeurd: The Dressmaker

Gepassioneerd door mijn hobby word ik naar alles toegetrokken wat ermee te maken heeft. Winkels, andere blogs, naaimagazines, tentoonstellingen, oude naaimachines… Het was dan ook een kwestie van tijd tot ik The Dressmaker ontdekte, een film uit 2015, toen er van naaien nog geen sprake was bij mij. Ik had er tot voor kort nog nooit van gehoord of er geen aandacht aan besteed.

collection-hero-image_thedressmaker_0689

Sinds een paar maand hebben wij een abonnement op Netflix. Mijn schoonzus en hartsvriendin Annelies raadde mij aan The Dressmaker te bekijken. Zij weet perfect wat ik leuk vind en ik nam haar raad dus ter harte. Toch duurde het nog even voor ik effectief de tijd nam de film te bekijken. Ik zit nu eenmaal liever aan mijn naaimachine dan voor de televisie. Maar op vakantie heb ik geen naaimachine bij de hand… Op weg naar Rhodos zat ik uren te niksen en klikte ik eindelijk de film open.

EE2BDN4ZLVBITOGRE4TYU72QDY

Het verhaal: Een succesvolle modeontwerpster, Tilly Dunnage, keert na jaren terug naar haar geboorteplaats Dungatar, een afgelegen, stoffig dorpje in Australië. Ze gaat op zoek naar de waarheid over de dood van een klasgenootje, waarvoor zij genadeloos werd veroordeeld door haar dorpsgenoten en van huis werd weggestuurd. Ze krijgt echter geen warm welkom van haar mentaal onstabiele moeder en de dorpelingen. Jaloezie, roddels en achterklap verzuren de sfeer. Al snel verovert ze de harten van de bewoners met haar buitengewone kleermakersvaardigheden. Maar wanneer de excentrieke dorpelingen Tilly voor de tweede keer buitensluiten, besluit ze om hen een lesje te leren en wraak te nemen…

5ac3ee94833b674fd8146249b96e8799

Wat ik ervan vind? Boordevol prachtige kleding, gedenkwaardige personages, romantiek en humor vertelt The Dressmaker een onweerstaanbaar meeslepend verhaal. Natuurlijk werd mijn aandacht getrokken door de unieke, kleurrijke en supermooie kledij die de rode draad vormen in de film. Maar er is meer… Het trauma uit haar jeugd maakt van Tilly een donker en toch aantrekkelijk personage. Ze raast als een wervelwind door het kleingeestige dorpje en laat niemand onberoerd. Vanaf het begin zat ik aan mijn scherm gekluisterd. The Dressmaker begint een beetje vreemd en duister, maar stilaan vallen de puzzelstukjes in elkaar.

the-dressmaker-2014_12_03thedressmaker_1103_r_rgba

Het is een verhaal van grote emoties: wraak, teleurstelling, opstandigheid en liefde. De romance die opbloeit tussen Kate Winslet en haar tegenspeler Liam Hemsworth knettert van het scherm af. De personages raken je tot in het diepste van je ziel en de rauwe humor komt nooit op het verkeerde moment. Ik zat op een bepaald moment zo hard te lachen dat mijn ventje dacht dat ik gek werd. Even later zat ik dan weer stilletjes te huilen…

mgid_ao_image_mtv

Geeft deze review je zin om de film zelf ook eens te bekijken? Hierbij alle info:
The Dressmaker (2015) met Kate Winslet, Judy Davis en Liam Hemsworth
Komedie/Drama – 118 minuten
geregisseerd door Jocelyn Moorhouse

Cover

Tot snel,
Lieve

3 gedachten over “Bekeken en goedgekeurd: The Dressmaker

  1. Ik zat al een hele tijd te wachten totdat ie ook op Netflix Nederland kwam, maar een paar maanden geleden was ie er eindelijk 🙂 Project Runway is trouwens ook leuk op Netflix, al is het redelijk oud.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s