Frida kleurt mijn dag

Het is weer zover: de nieuwe Fibre Mood ligt in de winkel! Girls in Uniform kreeg een preview en mocht met een van de patroontjes uit het nieuwe magazine aan de slag. We mochten er maar eentje uitproberen en dat was best een moeilijke keuze. Er staat weer zoveel moois in!

© Moors M - 6U6A1389

Omdat ik, sinds mijn débacle met de Rocha jas van La Maison Victor had ik even genoeg van jassen en vestjes. Enkele jaren wilde ik er zelfs niet over nadenken er eentje te maken. Maar deze Frida is écht iets voor mij! Zou ik er toch voor gaan….? Ik twijfelde maar zwichtte uiteindelijk voor mijn eigen enthousiasme.

© Moors M - 6U6A1324

Het perfecte stofje voor een fleurige versie had ik al liggen. Ik kocht anderhalf jaar geleden op naaiweekend een mooie lap blauw gebloemd fluweel bij Pieke Wieke, maar had niet de moed erin te knippen. Zo’n mooie stof, het moest maar eens mis gaan… Talloze projecten kwamen in aanmerking, maar in geen enkel geval was ik ervan overtuigd dat het project het stofje eer zou aandoen.

© Moors M - 6U6A1339

Aangezien de Frida mij wél op elk vlak kon overtuigen, trok ik naar Toverstof voor een prachtige bijpassende rits en voor leuke boordstof. De zware ribbels geven een stoer kantje aan mijn vrouwelijke stofje, wat mij betreft de perfecte match.

© Moors M - 6U6A1425

Het jasje is niet gevoerd, al deden een aantal van mijn collega-blogsters dat wel. (Nvdr: Mocht ik dat doen, zou ik wel opteren voor een maatje groter). Toch schrok ik even van het aantal patroondelen. Ik tekende mijn patroon en knipte de stof ’s avonds en de volgende dag kroop ik achter mijn naaimachine. Al bij al was ik er toch een tijdje mee bezig…

© Moors M - 6U6A1384.jpg

Al bij een van de eerste stappen ging het mis… De stof was héél moeilijk te verstevigen en leidde een heel eigen leven. De mooie zakken die voorzien zijn in het patroon, probeerde ik drie keer in orde te krijgen, maar het lukte mij helemaal niet. Let wel, zulke technieken heb ik nooit geleerd en ik heb ze ook nog niet vaak uitgeprobeerd. Een betere naaister als ik zal er helemaal geen probleem mee hebben. Maar mijn gebrek aan technische kennis, in combinatie met het eigenzinnige stofje, deden mij de das om. Ik besloot opgezakte zakken te tekenen en eigenlijk vind ik die wel leuk!

© Moors M - 6U6A1400

De rest van het proces verliep vlekkenloos. Zelfs de rits kreeg ik er meteen foutloos in! De kraag is een beetje minder stevig dan ik zou willen, maar dat komt door het gebrek aan versteviging. De stof kon ik niet te warm strijken en de lijm liet telkens los. Maar al bij al ben ik wel heel blij met mijn jasje.

© Moors M - 6U6A1333

Het is een perfect stuk om tijdens het tussenseizoen te dragen als ‘truitje’ in huis. Met hakken en een skinny jeans, met een leuk kleedje of rokje of een trainingsbroek… de mooie stof fleurt alles op! Ondanks de foutjes en de tekortkomingen zal deze Frida zeker vaak gedragen worden.

© Moors M - 6U6A1413.jpg

Wat denk jij, vind jij de fouten zo storend dat het jasje ondraagbaar wordt?

© Moors M - 6U6A1347

Tot snel,
Lieve

25 gedachten over “Frida kleurt mijn dag

 1. Hallo lieve
  Nee hoor de schoonheidsfoutjes zijn niet te merken, had je het niet verteld,had niemand het geweten.
  Leuk jasje die je vlug kunt oversteken.

  Grtjs Nathalie

  Like

 2. Echt iets voor jou, Lieve! En ik zie geen foutjes!

  Wat de zakken betreft, paspelzakken vragen heel veel precisie en zeker bij stoffen die een eigen leven leiden wordt dit een enorme uitdaging. Eens proberen in een katoentje of een andere vormvaste stof zodat je weet hoe het in elkaar zit, gaat zeker helpen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s