Gelezen en goedgekeurd: Louise Magazine

Blader jij ook zo graag eens door tijdschriften op zoek naar naai-inspiratie? In België zijn we ontzettend verwend als het op patroontijdschriften aan komt: naast de klassieke Burda, Knipmode en Ottobre beschikken we ook over 2 frisse Belgische nieuwkomers: La Maison Victor en FibreMood. Deze twee tijdschriften hebben goed begrepen dat veel naaisters niet enkel geïnteresseerd zijn in de patronen maar ook nieuwsgierig zijn naar alles wat leeft en beweegt in de wereld van het naaien. Om kort op de bal te spelen hebben ze hun patroontijdschriften aangevuld met allerlei achtergrondartikelen (blogster van de maand, tips om ruitjes te verwerken, bespreking van stoffen, achter de schermen bij…) die wekelijks onder de vorm van een nieuwsbrief rondgemaild worden.

patronen verzameld
copyright Louise Magazine

Omdat het me de tijd ontbreekt om alle nieuwsbrieven te lezen, alsook op zoek te gaan naar nieuw verschenen patronen van individuele ontwerpsters (los van de bovenvermelde tijdschriften) raakte ik algauw gefrustreerd. En toch, er bestaat sinds anderhalf jaar ook hiervoor een oplossing!

webzine
copyright Louise Magazine

Toen het Louise magazine de eerste keer verscheen in juni 2018 was ik aangenaam verrast en werd ik meteen fan. Het is een volledig gratis en onafhankelijke franstalig webzine gemaakt door Julie, een naaister en patroonontwerpster die eigenlijk naar dezelfde dingen op zoek was als ik. Omdat ze totaal onafhankelijk werkt, los van een opdrachtgever, kan ze haar magazine vorm geven zoals ze wil. Zo beschrijft ze o.a. elke maand de nieuwe patronen die op de markt zijn verschenen in binnen- en buitenland, zowel in tijdschriften als bij individuele ontwerpers. Ze heeft ook een rubriek over recent verschenen naaiboeken (voor een boekenworm als ik een echt plezier) en beschrijft met veel enthousiasme nieuwe stoffencollecties (vb. SYAS). In de rubriek trends inspirations et tendances) zal ze een aantal patronen per thema bundelen: zo krijg je maar liefs 12 verschillende patronen voorgesteld om een mantel te naaien, 10 linken naar een gratis patroon voor een T-shirt of allerlei linken naar patronen voor rondere dames. In haar rubriek raad en daad (conseils et astuces) vind je heel interessante informatie over het kiezen van stoffen voor specifieke projecten( vb een mantel) en de verwerking van stoffen (de vleug bij velours, lycra en spandex bij sportkledij). Laat je niet afschrikken door het Frans, heel veel linken gaan ook naar Engelstalige websites. FiberMood is ook fan van haar magazine en publiceerde onlangs een mooi artikel over Julie.

badpakken
copyright Louise Magazine

Dus heb je niet veel tijd maar blijf je graag op de hoogte van de laatste trends in naailand, abonneer je vlug gratis op Louise Magazine en ontdek nieuwe patronen of neem een kijkje achter de schermen van de grote stoffencollecties. Veel leesplezier!

Tot schrijfs,
Tatiana

Een gedachte over “Gelezen en goedgekeurd: Louise Magazine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s