Afra… of hoe een moeilijk parcours toch tot iets leuks kan leiden

De nieuwe FibreMood is er en dat zullen we geweten hebben! Het is weer een editie vol stukken naar de laatste mode. Op zoek naar een leuke trenchcoat, een mooie jurk of een cosy sweater? Dan vind je ook deze keer zeker iets naar je zin!

© Moors M - 6U6A4413

Als (Golden) Sewista mocht ik op voorhand een kijkje nemen en alvast een patroontje kiezen om te maken, nog voor het tijdschrift in de winkels lag. Het is altijd aftellen naar het moment dat we de patronen te zien krijgen. In de Facebookgroep gonst het dan echt van de spanning… Heerlijk vind ik het moment dat je stuk voor stuk de foto’s ziet verschijnen.

© Moors M - 6U6A4461

Deze keer besloot ik het ‘simpel’ te houden. De Afra is een casual t-shirt met een mooie boothals. Zo’n model waarvan je er nooit voldoende in de je kast liggen hebt, toch? Het perfecte stofje had ik al klaarliggen. Een tijdje geleden deed ik mee met een Instagram wedstrijd van Stik Stof, een winkel uit Westerloo, en won ik een stoffenpakket. Daarin zat dit prachtige muntgroene tricootje van Megan Blue Fabrics, waarvan zelfs mijn man zei dat het helemaal mijn ding was.

© Moors M - 6U6A4419

Ik begon vol goede moed aan het ‘simpele projectje’, al deed ik wel een kleine aanpassing door het t-shirt vijf centimeter langer te knippen dan het patroon. Ik heb een lang bovenlijf en hou niet van een blote rug als ik op de fiets zit… en nu is het nét lang genoeg.

© Moors M - 6U6A4437

Naar aloude gewoonte had ik ‘simpel’ een beetje onderschat. Het is absoluut geen moeilijk patroon, maar op de één of andere manier slaagde ik erin iets mis te doen met het beleg en mijn halsboord stond een beetje open. Daar kon ik niet mee leven, dus ik tornde alles weer los… en maakte gaten in mijn mooie stof.

© Moors M - 6U6A4407

Caroline van FibreMood raadde mij aan het af te werken met biais, dus knipte ik rond de gaten heen en ging vol goede moed aan de slag. Maar… ja hoor, ik deed weer iets stoms en zag mezelf genoodzaakt de biais als boordje te gebruiken, wat eigenlijk niet mijn bedoeling was.

© Moors M - 6U6A4411

Eind goed, al goed, ik vind het eigenlijk wel leuk geworden met dat boordje. Ik zou het nooit uit mezelf gedaan hebben, maar fouten maken dwingt je creatief probleemoplossend te denken en gelukkig kon ik mijn Afra nog redden na mij geklungel.

© Moors M - 6U6A4450

Het resultaat is een no nonsens basic shirt met een twist dat heerlijk zit. Even dacht ik er nog over na om de hals weer los te maken en af te werken met een bijpassende boorstof, wat het shirt wat klassieker zou maken. Wat denk jij? Doen of niet?

Tot snel,
Lieve

5e1897af69036

8 gedachten over “Afra… of hoe een moeilijk parcours toch tot iets leuks kan leiden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s