De ‘Entice Me Fitted Dress’ – een fleurig jurkje

Telkens weer neem ik mij voor geen nieuwe patronen meer te kopen. Ik heb al zoveel boekjes en patronen, dat ik waarschijnlijk nooit in mijn leven alles ga kunnen maken… Maar af en toe -veel te vaak- zie ik een patroon passeren dat mijn aandacht trekt en dat perféct past bij dat ene stofje dat ik al zo lang liggen heb zonder concreet project.

Zo ook met dit prachtige fleurige tricot stofje dat al een paar jaar in mijn kast lag te wachten op het ideale jurkje. Ik wilde de print niet te veel breken door figuur- of prinsessennaden, maar hou ook niet van vormeloze stukken. De Entice Me Fitted Dress van Pattern Emporium voldoet perfect aan die eisen. Aan de voorkant zitten geen overbodige naden en de mogelijkheden op de rug (middennaad of geknipt aan de stofvouw) zorgen ervoor dat je jurk altijd perfect zit.

Ik hoopte dat de eenvoudigste versie, met enkel een horizontale naad tussen boven- en onderstuk, de jurk goed zouden laten vallen. Maar ik had het moeten weten! Mijn holle rug gooide roet in het weten en de vormeloze zak kwam in beeld… Gelukkig was dat snel opgelost met twee verticale figuurnaden achteraan. Niet ideaal, maar niemand die het ziet. Volgende keer maak ik dus de versie met middennaad op de rug, zo kan ik de kromming van mijn ruggegraad makkelijk opvangen.

Het is fijn dat dit patroon zo veel opties biedt. Niet minder dan zeven verschillende mouwopties, vier verschillende neklijnen en vier lengtes! Ik koos voor deze versie voor de leuke ‘floddermouwtjes’, de tweede halsuitsnijding vooraan en de hoogste hals achteraan. Een lengte tot net boven de knie vind ik heel stijvol en ‘gedempt sexy’ dus daar ging ik voor.

De hals is normaal gezien afgewerkt met een boordje, maar ik vind het vrouwelijker om hem af te werken met biais. Het past helemaal bij de elagante stijl van de jurk.

Nu de zomer op z’n einde loopt, denk ik stilaan vooruit naar mijn herfstgarderobe. Een versie in een lichte gebreide tricot, met lange mouwen en een leuke boothals, dat lijkt mij wel iets! Als optie bij het patroon kan je ook een mooie sjaalkraag maken, dus als ik genoeg stof heb, ga ik daar zeker voor.

Tot snel,
Lieve

8 gedachten over “De ‘Entice Me Fitted Dress’ – een fleurig jurkje

  1. Ik heb echt gezocht naar de figuurnaden, maar ze zijn bijna niet te zien. Sowieso belangrijk dat de pasvorm goed zit hé en die is perfect! P.S. Kunnen al die leuke jurkjes nog in jouw kleerkast???

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s