Dahlia van Sola Patterns – bis

Als ik iets leuk vind, vind ik het leuk hé! Na mijn eerste testversie van de Dahlia was ik zo enthousiast over het patroon dat ik meteen in mijn stoffenvoorraad dook en er een lang gekoesterde gebreide tricot uit haalde voor een tweede exemplaar.

Het stofje in kwestie kocht ik een paar jaar geleden in een stockverkoop bij Toverstof. Ik vond het nogal duur, maar dankzij de mooie korting die we die dag kregen, werd het ineens betaalbaar voor mijn gierige-zelf. Het stofje is ontzettend zacht en al lijkt het grijzig, de kleur is een mengeling van grijs, bruin en zachtroze. Het valt heel soepel en is dikker dan gewone tricot, maar niet zo dik als french terry of iets dergelijks. Ideaal voor de herfst dus!

Mijn tweede Dahlia werd er eentje met ‘gewone’ lange mouwen (dus niet de pofversie). Volgens mij heb ik vrij lange armen, want meestal moet ik mijn mouwen verlengen, maar in dit geval dus niet! Door de soepelheid van het stofje heb ik wel twee kleine figuurnaden op de rug gemaakt om mijn holle rug te compenseren. Omdat het echter een getailleerd model is, was het stofoverschot daar eigenlijk verwaarloosbaar.

Er zijn zoveel leuke aspecten aan dit patroon… Heb je al gezien hoe mooi de zoom onderaan afgerond is? Hoe perfect de pasvorm is? Je kan van de Dahlia ook heel makkelijk een colorblock versie maken, of met een rekbare biais werken in plaats van lint dat je uit de stof knipt. Echt, je kan hier volledig je eigen ding van maken zonder enige moeite! Ja hoor, ik ben fan!

Voor de foto’s trokken we deze keer niet naar buiten. Al ben ik Girls in Uniform heel toegewijd, ik ben ook een enorme koukleum. We haalden dus onze studiospullen van de zolder en bouwden onze garage voor de gelegenheid om tot fotostudio. Zalig toch, dat mijn ventje dat allemaal kan. Ik ben met mijn gat in de boter gevallen, zeker weten!


Give-away

Voor ik het vergeet… Hier wachten jullie natuurlijk allemaal op. De winnaar van onze give-away is Sonja van der Mije. Proficiat, ik ben benieuwd naar jouw creatie! Stuur je mij een berichtje?


Tot snel,
Lieve

7 gedachten over “Dahlia van Sola Patterns – bis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s