Getest en goedgekeurd: Dahlia van Sola Patterns – give-away

Heb jij al gehoord van het Canadeese Sola Patterns? Ik tot een maandje geleden nog niet. Toen ik een oproep zag passeren om de Dahlia te testen, twijfelde ik echter geen seconde. De tekening en voorbeeldfoto’s zagen er veelbelovend uit en ik schreef me in voor de test.

De Dahlia is een aansluitend t-shirt (maten 0-16) met een asymetrisch gefronsd voorpand en verschillende mouwopties. Je kan kiezen voor een korte pofmouw, een lange pofmouw, een gewone lange mouw of je maakt het shirt met één of zelfs zonder mouwen. Mogelijkheden genoeg dus!

Mijn eerste exemplaar werd er eentje met een korte pofmouw. Als ik voor het eerst werk met een mij onbekende designer is het altijd een beetje afwachten hoe de maten uitvallen en hoe duidelijk de handleiding is. Dat de pasvorm zo goed was en de handleiding met stap-voor-stap tekst en tekeningen zo duidelijk, maakte mij meteen een fan van het designerskoppel.

Het stofje is er eentje dat mijn vriendin Liesbet op ons allereerste naaiweekend in haar goodybag vond. Het was niet haar ding en ook ik twijfelde, maar ik nam het voor de zekerheid toch mee naar huis. De laatste jaren haalde ik het keer op keer weer boven, om het telkens terug weg te leggen… Omdat ik niet wist hoe het t-shirt zou uitvallen, besloot ik mijn ‘twijfelstofje’ boven te halen voor de test. En kijk, het is een opvallend bloesje geworden, maar het staat mij wel!

Ben je een beginnende naaister of al gevorderd? Dit patroontje is perfect haalbaar voor iedereen. De stap-voor-stap handleiding loodst je door het proces en eigenlijk vond ik het zelfs een snel naaisel, wat ik niet had verwacht. Laat je dus vooral niet afschrikken omdat je nooit eerder iets dergelijks maakte, het is écht niet moeilijk.


Give-away

Heb ik je overtuigd en wil je zelf aan de slag met dit toppatroonje? Dan heb ik goed nieuws voor je, want ik mag een exemplaar van het PDF patroon weggeven! Maar… niets voor niets natuurlijk! Surf naar de website van Sola Patterns en schrijf hieronder 1. de namen van het designersduo en 2. welke versie van het patroon je zou maken. Op 21 december maak ik de winnaar bekend.

Wil je een extra kans wagen? Bezoek ons op Instagram en neem ook daar deel aan de wedstrijd. Succes!


Tot snel,
Lieve

53 gedachten over “Getest en goedgekeurd: Dahlia van Sola Patterns – give-away

 1. Vicky en Danielle. Wat een supergaaf patroon zeg! En het stofje staat je erg goed. Ik hou ervan met die pofmouwen. Ik zou voor de lange mouwen gaan voor de dahlia patroon. Zou een leuke prijs zijn om op mijn verjaardag te winnen. Nu duimen 🤞🏼🤞🏼

  Like

 2. Vicky en Danielle hebben dat zo te zien prima gedaan! Dit is een superleuk model 👍 Zelf zou ik voor de versie met de lange mouw gaan gewoon omdat ik een enorme koukleum ben 😊

  Like

 3. Wat een mooi bloesje! Zelf zou ik gaan voor de korte of lange mouwen zonder pof. Vicky Quann en Danielle Tchao hebben dat goed gedaan 😉.

  Like

 4. Toffe blouse en inderdaad dat stofje staat je! Vicky Quan en Danielle Tchao is het designers duo. Ik zou de versie met lange mouwen maken.

  Like

 5. Wat een leuk shirt! Ik zou hem ook precies in deze vorm willen maken en dragen! Vicky Quan en Danielle Tchao hebben duidelijk talent voor eigentijds ontwerpen. Hoop dat er meer ontwerpen gaan volgen.

  Like

 6. Mooie shirt, dit model zou mijn buik wat camoufleren. Ik zou de versie met lange mouw maken, een winterversie.
  De ontwerpers zijn Vicky Quan en Daniëlle Tchao.

  Like

 7. Ik zag het al bij Aukje en jouw versie is ook prachtig! Ik zou ook graag eentje met lange mouw maken. Ontwerpersduo zijn de dames Vicky en Daniella.

  Like

 8. Dank je voor het delen! Ik kende de ontwerpen van Vicky Quan & Danielle Tchao nog niet maar er zitten knappe designs bij. Zoals deze Dahlia. Ik zou ‘m ook met puffed sleeves maken. Jouw creatie is prachtig, helemaal geslaagd in dat stofje vind ik!

  Like

 9. Heel mooi! Staat je super! Ik zou beginnen met het shirt met een gewone lange mouw te maken. Goed gedaan van Vicky Quan en Daniëlle Tchao ☺️

  Like

 10. Wauwieweer een kei mooie creatie van jou! Je staat met elke stofje 😉. De designers zijn Vicky en Danielle. Ik zou voor de winterse versie met lange mouwen gaan zonder pof 😇. We duimen voor een mooi pakje onder de kerstboom 🤞

  Like

 11. Wat een leuk patroon. Ik heb inderdaad ook nog niet eerder van SOLA Patterns gehoord. De dames van het designersduo heten Vicky Quan en Danielle Tchao. Met het patroon van de Dahlia zou ik de versie met gewone lange mouwen maken. Ik heb vrij brede schouders, dus ik denk dat dat me beter staat dan met pofmouwen. En lange mouwen is een groot deel van het jaar lekker om te dragen (ik heb hard lange mouwenshirts nodig :-))

  Like

 12. De pofmouwen, I love pofmouwen. Deze zou erg goed in mijn kleding collectie passen. En de plooien op de buik mijn bobbels van littekens goed verhullen. Mijn lijf schreeuwt gewoon om dit patroon 😉.

  Like

   1. Waaw, wat een leuk topje! Ik volg jouw blog al even en doe graag mee om dit patroon te winnen. Ik ben benieuwd hoe het me zou staan, toch wat voller hier 😉 Zit meestal in maat 14 à 16.
    De namen zijn Vicky Quan and Danielle Tchao.
    Groetjes, Saskia

    Like

 13. Het designersduo is :Vicky Quan and Danielle Tchao

  Ik zou graag de mouwloze versie of jou versie uitwerken!!!
  Oh, ik zou het super geweldig vinden

  Like

 14. Vicky Quan en Danielle Tacho, ik zou de versie willen maken die jij draagt, het mouwtje is echt prachtig. Heel mooi patroon. En stofje❤️

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s