Voor alles het juiste ritstasje

Onlangs vroeg vriendin en medeblogster Margot me hoeveel tassen en tasjes ik al gemaakt had in de jaren dat ik naai. Ik moet eerlijk toegeven dat ik er geen flauw idee van heb… wel weet ik dat ik altijd wel weer een reden vind om een tasje te maken. Want het is toch zo leuk!!!

In dit geval had ik een stokoud gekocht tasje, door en door versleten, dat ik overal mee naartoe neem als ik geen grote tas nodig heb. Het kunstleer begint af te brokkelen, dus het werd hoog tijd om dat tasje te vervangen. Ik vind de grootte en vorm zo leuk, dat ik besloot het tasje na te maken. Met de eenvoudige vormen en afgeronde hoeken leek het mij een fluitje van een cent…

Het tasje had een klep met twee lagen kunstleer en dat was het eerste waar ik aan begon. Maar om de één of andere reden verslikte mijn machine zich keer op keer op de lagen kunstleer, met heel wat springsteken tot gevolg, en ik gooide de klep gefrustreerd in de vuilnisbak. Met de klep verdween ook mijn motivatie om het tasje na te maken. Aangezien ik alles al had geknipt, besloot ik er het beste van te maken en de rest toch af te werken.

Margot en ik volgen een online workshop ‘Noorse trui breien’ bij Creasis Ronse en ik kon wel een leuk ritstasje gebruiken om mijn rondbreinaalden in op te bergen. Een reden te meer om mijn ‘frustratieproject’ af te werken.

Het mooie bronskleurige kustleer kreeg ik vorig jaar voor mijn verjaardag van mijn mama. Zij kocht het bij Toverstof. De bruine rits op rol komt van Kbas en de voering is mijn laatste restje van een leuk katoentje dat ik ooit kocht bij Babarum, een webshop die nu niet meer bestaat.

Aan de rits gebruikte ik vrij eenvoudige trekkers, maar die pimpte ik met een restje kunstleer, vastgemaakt met holnieten, wat het tasje in mijn ogen een extraatje geeft.

Ik heb een beetje moeten zoeken wat de oorzaak was van de springsteken… en kwam uiteindelijk tot de conclusie dat het probleem zich niet meer voordeed als ik een ledernaald gebruikte. Die gebruik ik niet zo graag, want zo’n naalden zijn eigenlijk mini mesjes die door de stof snijden in plaats van prikken. De kans dat je kunstleer scheurt zit er dus in. Maar er zat niets anders op in dit geval, en voorlopig ziet mijn tasje er nog goed uit.

Tot snel,
Lieve

4 gedachten over “Voor alles het juiste ritstasje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s