Linken in de lente met Rosa

Voor diegenen die het nog niet gemerkt hebben… het is lente en de eerste warmere dagen met zonnestralen, bloemetjes en heel veel goesting in ijs zijn al gepasseerd. Dat vroeg ook om een inspectie van mijn stofjesstapel. Wat kan ik zoal maken, dat me dat dartele lentegevoel geeft?

De linkparty van FibreMood kwam als geroepen want in deze editie viel mijn oog op een leuke meisjesjurk. Het schoot me te binnen dat het weer lang geleden was dat ik iets voor mijn nichtje gemaakt had. Deze Rosa jurk kon daar verandering in brengen. De jongedame draagt graag kleedjes en rokjes en haar favoriete kleuren zijn roze, paars en groen. Ze is dus een ideaal slachtoffer voor mijn naaiwoede. Mijn eerste idee was om haar te verrassen met een prinsessenkleed en dus wou ik Rosa gewoon een beetje verlengen met een korte sleep achteraan. Maar toen ik in Stitch en Co aan het rondsnuisteren was voor glitterstofjes, viel mijn oog op een print waar ik instant lentekriebels van kreeg. Groen en roze, ik werd er instant happy van. Change of plan dus. Geen prinsessenjurk maar een lentejurk. Mijn broer verzekerde me dat ze dat ook leuk zou vinden dus volgde ik braaf het patroon voor een lentekleedje.

De constructie van Rosa ging vrij vlot, zelfs de kraag en de twee zakken lukten netjes (ik heb steeds de neiging om die scheef te zetten.) Het enige waar ik een beetje tegenop zag, was het fronsen aan de middel en de mouwen. Ik vind fronsen een heel gedoe om dat regelmatig te krijgen dus niet echt een techniek die ik veel gebruik. Maar eerlijk gezegd ging het vlotter dan ik me had voorgesteld, zoals bij de meeste zaken waar je je op voorhand zorgen in maakt, neem ik aan.

Een van de laatste werkjes zijn zoals steeds de knoopsgaten. Nog zoiets waar ik niet naar uitkijk, want zo’n knoopsgat kan je echt goed verprutsen (ik toch). Maar ook die hindernis ging zonder al te grote moeilijkheden, waardoor ik al snel mijn bloemenknoopjes erop kon zetten.

Ik heb lang zitten twijfelen aan de keuze van mijn knoopjes in de vorm van een bloem. Ik weet dat ze feite niet praktisch zijn maar ze leken zo leuk en lekker om mee te prutsen… een goede oefening in fijne motoriek als het ware.

Aan het eind had ik nog wat stof over, maar niet genoeg voor een ceintuur. Wat doe je met zulke vrolijke restjes? Ik maakte er een An tasje van, naaide er een biaisband op en voilà: een bijpassend tasje voor onze jongedame. Een linkparty, helemaal in lentemodus. Hopelijk is mijn nichtje er ook blij mee, ik heb alvast genoten van dit projectje.

Nu nog een goed patroon vinden voor een prinsessenkleed. Hebben jullie ideetjes?

Tot schrijfs,
Margot    

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s