MAE, een luchtige jurk voor warme dagen

Ik hou van tropische hitte als ik iets lang en luchtigs mag aantrekken. Lange linnen en katoenen midi- of maxi-jurken zijn dan ook topfavoriet. Ik stelde de voorbije weken echter vast dat mijn oude garderobe helemaal niet meer past dankzij de hardnekkige extra kilo’s die ik er sinds twee jaar meesleur. Ergens heb ik me erbij neergelegd dat ik een big girl zal blijven, ondanks mijn gezonde eetgewoontes en mijn talrijke sportsessies. Gelukkig blijven de mogelijkheden legio om zelf mijn kleren te naaien, wat mij veel frustratie in het pashokje bespaart.

De trend van oversized kledij is voor mij dan ook een meevaller, omdat ik nu plots veel meer patronen ter beschikking heb. Toen ik in het kader van de nieuwe Fibre Mood Linkparty het patroon voor de Mae-jurk ontdekte, werd ik op slag vrolijk. Een lekker luchtige oversized jurk die heerlijk verkoelend werkt op warme dagen! Bovendien had ik ook eens tijd om te naaien, nog een meevaller! Ook mede-Girl Margot stapte mee in de Fibre Mood Linkparty -uitdaging en koos voor de Chloë top. Haar ervaring met dit patroon kon je hier al eerder lezen.

Omdat dit een patroon zonder ingewikkelde ritsen of knopen is, is dit een perfecte instapjurk voor een beginnende naaister. Hou wel rekening met de breedte van je heupen als je de maat kiest (zeker als je wat smaller gaat en je net als ik twee maten verschil hebt tussen boven en onderkant), want je moet de jurk over je hoofd en heupen kunnen trekken. De volgende keer zal ik het patroon bovenaan wat versmallen, zodat het beter op mijn schouders blijft liggen. Ik kortte de jurk meteen bijna 14 centimeter in om er ook gemakkelijker mee te fietsen.

Bij Toverstof ontdekte ik een okerkleurige broderie anglaise, een fijn katoenen stofje zonder rek maar heel fijn om mee te naaien. De stof laat ook toe om wat volume te naaien in de mouwen. Dankzij de variatie in de stof kon ik ook mijn ‘accidentje’ camoufleren. Bij het overlocken heb ik namelijk in mijn enthousiasme per ongeluk een deel van de kraag vooraan in twee gesneden. Balen, maar dankzij wat plakvlies en het betere camouflagewerk kon ik toch vermijden dat mijn jurk in de vuilbak belandde.

Ik trok met mijn vaste fotografe, mede-Girl in Uniform Lieve, naar het Maaltebruggepark in Gent om enkele foto’s te nemen terwijl mijn jongens zich uitleefden op de speeltuin. Na de meer klassieke poses vroeg Lieve mij ook om de jurk eens uit te testen met een van mijn zonen op de schommel en ja hoor, ook voor sportieve activiteiten blijkt deze geschikt! Ik ben alvast overtuigd van mijn Mae en ben zeker dat er deze zomer nog eentje in double gauze van onder mijn naaimachine zal rollen. Nu is het vooral ook hopen op hogere temperaturen!

Tot naais!

Tatiana

Een gedachte over “MAE, een luchtige jurk voor warme dagen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s