Chloë top van Fibre Mood

Het begint een gewoonte te worden dat minstens één van de Girls meedoet aan de Fibre Mood Linkparty en ook deze 19de editie konden we niet aan ons laten voorbij gaan. Er waren deze keer heel wat jurken bij maar ik vond geen van hen bij me passen. Ik zat vertwijfeld te scrollen en me af te vragen of ik deze keer zou passen, maar de Chloë top bleef mijn aandacht trekken. Logisch, want het is een asymmetrische top en alles wat niet volledig recht moet zijn is mijn ding.

Bij de beschrijving stond er dat je de keuze had qua stof: ofwel ging je voor een soepelvallende stof, zoals viscose of satijn, zodat de top mooi naar beneden valt, ofwel ging je voor een wat stuggere stof die zorgde dat de top meer volume had. Chloë leek me een heel leuke luchtige top om te dragen bij zomerse temperaturen dus de stofkeuze was snel gemaakt. Bij Marie Karo vond ik een mooie gebloemde viscose die je zowel sportief als elegant kunt dragen en diezelfde avond plande ik om mijn stof te knippen. Ik was wel even verbaasd toen ik zag dat er 1m95 werd voorzien aan stof. Dat leek me wat veel voor mijn klein kledingmaatje en inderdaad, met 1m20 kwam ik toe. Ik besloot om de strik niet te maken dus dat scheelde wel een beetje, maar ik denk dat ik het er ook nog wel had uit kunnen puzzelen. Als je twijfelt of je hebt een duurder stofje op het oog, neem je patroonstukken mee naar de stoffenwinkel, dan ben je zeker.

Het knippen van de stof was een moeilijke bevalling: logisch, want het is viscose dus het blijft voor geen centimeter liggen. Daarbij was de hele eettafel door manlief ingepalmd en besloot ik mijn knipwerk op de grond te doen. Een zeer slecht idee… Vooral doordat de katten dit interessant vonden en er vrolijk mee aan het spelen waren en de viscose dus alle kanten op schoof. Maar wat gevloek, verontwaardigd gemauw en zere knieën later, kreeg ik mijn patroonstukken toch geknipt.

Het ineenzetten van Chloë viel goed mee maar ik maakte de bovenkant van de top iets lager als voorzien en het geheel ook iets langer, zodat het niet zou bollen aan mijn buik. Het resultaat in de spiegel zien was dubbel: het is een lekker luchtige top maar ik ben vooral nauwaansluitende bovenstukken gewend, dus ik moet er even aan wennen. Voor de foto’s had ik deze keer afgesproken met een naaimaatje aan de Blauwe Bruggen in Rumst. Blauwe hemel, stralend zonnetje en dan moet ik toegeven dat zo een zomerse Chloë heerlijk comfortabel is. Mijn fotografe van dienst is nogal fan van ‘speelse foto’s’ en dacht dat het leuk zou zijn om in de lucht te springn. Zestig sprongen en veel commentaar van voorbijkomende coureurs later is dit het resultaat. Het maakte de shoot des te leuker. Ik ben erg blij dat ik de top wat heb verlengd en een soepelvallende stof gekozen heb, want anders zou ze mij niet flatteren. Maar soms moet je eens wat uit je comfortzone komen, vind ik.

Benieuwd naar de andere pareltjes die er werden gemaakt voor deze linkparty? Tatiana nam deel ook aan deze linkparty met de Mae jurk. De andere naaipareltjes kan je hier allemaal bekijken. Ik ben al benieuwd voor de volgende editie van Fibre Mood. Misschien staat er wel een leuke maxi jurk in (hint hint)… De Girls zullen waarschijnlijk weer op post zijn.

Tot schrijfs,

Margot

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s