Jenny: eenvoud siert

Reken maar op Designer Stitch om kleding te ontwerpen waarin een vrouwenfiguur er op haar best uitkomt! Ik test nu een jaar of drie voor DS en ben telkens weer onder de indruk van de uitstekende pasvorm. Zin om zelf met een Designer Stitch aan de slag te gaan? Lees dan vooral de laatste paragraaf van deze blogpost, want daarmee kan je je voordeel doen.

De Jenny jurk is een patroon van enkele jaren geleden dat designer Ann opnieuw bekeek. In grote lijnen bleef de jurk hetzelfde, maar de handleiding werd herwerkt naar haar kwalitatieve standaard van vandaag, en Ann voegde ook cupmaten toe. De jurk kan je maken in de brede matenrange van 34 tot 56 met cupmaten B tot DD. Zo kan je de Jenny volledig aanpassen aan jouw vrouwelijke vormen!

Jenny is een prachtige semi-getailleerde jurk tot net boven de knie, met figuurnaden. Het kleedje heeft een flatteus kapmouwtje, een rits middenachter en een loopsplit. Je kan ze maken met een modieuze overslag-met-strik aan de voorkant of, net als ik, in de eenvoudige versie zonder overslag.

De prachtige donkerblauwe lap jeans vond ik in mijn voorraad. Deze kocht ik ooit bij Babarum, een online shop die intussen niet meer bestaat. Toen ik de stof thuisgestuurd kreeg, vond ik het blauw een beetje te bleek. Ik verfde de lap dus met marineblauwe textielverf en nu ben ik er helemaal weg van.

Volgens mij kunnen zelfs absolute beginners met dit patroon aan de slag. In de stap-voor-stap geïllustreerde handleiding staat elke handeling goed uitgelegd. Hoe je een blinde rits moet inzetten wordt zelfs verspreid over een paar pagina’s uit de doeken gedaan. Het is een Engelstalig patroon, maar met de tekeningen alleen kom je al een heel eind en er worden geen moeilijke technieken gebruikt. Gewoon doen dus!

Al ben ik vol lof over het patroon, ik twijfelde toch even of de jurk iets voor mij was… Door mijn stoffenkeuze, een iets zwaardere jeans, staan de kapmouwtjes een beetje stijf rechtop. Ik had dus een duwtje in de rug nodig van mijn ventje om het kleedje enthousiast te showen voor jullie. Maar het gebeurt niet zo vaak dat Michael vol overtuiging zegt dat hij een jurk graag ziet, dus dit is er eentje om te koesteren!

Voor de gelegenheid poseerde ik ook even met mijn gloednieuwe Marichel Hobo handtas. Maar dat is een ander verhaal!

Zin om zelf met een DesignerStitch patroontje aan de slag te gaan? Tot en met vrijdag kan je alle patronen kopen aan -50% met de code sale50. Sla je slag, want zelfs aan de volle pot zijn de patronen het geld dubbel en dik waard!

Tot snel,
Lieve

11 gedachten over “Jenny: eenvoud siert

 1. Dag Lieve,
  Alweer een prachtig exemplaar! Elke keer opnieuw kijk ik uit naar je nieuwe projecten en je zalig verhaal errond, je blog is heel motiverend .

  Grtjs Nathalie

  Like

 2. De Jenny staat je super en je nieuwe tas past er ongelofelijk goed bij, wow!
  Gelukkig kleurde je de lap en toverde je hem om tot deze toffe jurk!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s