Getest en goedgekeurd: Whitney van Designer Stitch

In het vaste testersteam van Designer Stitch krijgen we een hele tijd voor de testperiode al een preview van wat komen gaat. Toen de knappe Camelia haar pretest van de Whitney Dress and top showde, viel ik als een blok voor de jurk.

Ik kon haast niet wachten om aan de test te beginnen en bestelde alvast deze prachtig vloeiende viscose bij Reuvers Stoffen in Nederland. Ik ben altijd een beetje huiverachtig om stofjes online te bestellen, zeker als ik de firma niet ken, maar in dit geval werd ik allesbehalve teleurgesteld. Het pakket werd snel en correct geleverd en de stof is van topkwaliteit.

De Whitney is, zoals we het gewend zijn van Designer Stitch, een patroon met heel wat opties. Ik negeerde de top, opteerde voor de jurk-met-boordstof en kocht een leuke kant-en-klare boord bij Veritas. Volgens het patroon zou de boord breder moeten zijn, maar ik hoopte dat ik het wel kon oplossen… Ik begon dus te tekenen en knippen met dat idee in mijn hoofd, en dat was maar goed ook.

Als je kiest voor een versie met boordstof, loopt de rits helemaal tot bovenaan de kraag. Om te voorkomen dat het uiteinde van het ritslint prikt, heb ik de smalle boord rug-tegen-rug aan elkaar gezet, zodat ik de kraag dubbel kon gebruiken. Zo zitten de eindes van de rits netjes weg tussen twee lagen boordstof. Omdat ook de boordjes aan de pols te smal waren, maakte ik ter compensatie mijn mouwen twee centimeter langer. Ik hou van leuke accentjes, dus verwerkte ik een bijpassende glitter paspel in het voorpand. De combinatie van de boordstof en paspel geeft een beetje een jonger effect, want een dergelijke jurk kan soms wel een beetje oud lijken.

Zoals het patroon voorschrijft, maakte ik eerst het bovenste deel van de jurk. Ik ben iemand die tijdens het naaien constant past, zodat ik aan het einde van de rit niet voor verrassingen kom te staan. Elke keer ik paste, werd ik gelukkig van wat ik maakte. Zelfs half afgewerkt vond ik deze jurk al de max.

De jurk heeft heel wat leuke details. Je kan kiezen tussen een kraag met opstaande ruffle en ook ruffle aan de mouwen, of voor een kraag en cuffs in boordstof. Het voorpand is deels gerimpeld, en de mouwen zijn volumineus. Verder is de onderkant van de rok ook gerimpeld en loopt de zoom van kort vooraan naar langer achteraan. De taille wordt gevormd met een elastiek en als je dat wil ook met een koordje, een speels detail dat ik niet gebruikte omdat ik de knoopsgaten vergat te maken…

Omdat tekst niet altijd zo duidelijk is, hierbij de patroontekening.

Naargelang je stemming, kan je de kraag tot bovenaan sluiten of het ritsje in het voorpand een stukje open doen. Tijdens de fotoshoot kon ik niet goed kiezen, dus deed ik het afwisselend open en dicht. Ik vind het allebei wel iets hebben…

De patronen van Designer Stitch zijn in het Engels, maar met een beetje basiskennis van ie taal kan je de geïllustreerde handleiding zeker volgen. In de Designer Stitch Support groep kan je trouwens zo vaak je wil raad vragen aan de designer zelf, of aan de testers die daar ook rondhangen. Je moet nooit lang wachten op iemand die je bijstaat met raad en daad.

De reacties op mijn kleedje zijn verdeeld. Sommige mensen denken spontaan aan ‘The Little House on the Prairie‘ of cowgirl taferelen, anderen vinden dat de boordstof een vreemd detail is of zelfs dat het kleedje totaal niet bij mij past. Ik geef toe: ik had nog nooit een dergelijke jurk en ze ligt volledig buiten mijn comfortzone. Maar ik wilde deze jurk per sé maken en wist meteen dat ik ze zou combineren met mijn bruine laarzen, die ik een paar jaar geleden in Rome kocht. Dus ik ben ontzettend blij met mijn Whitney!

Wil je zelf met dit leuke en hippe patroon aan de slag? Surf snel naar Designer Stitch.

Wat vind jij? Yay or nay?

Tot snel,
Lieve

12 gedachten over “Getest en goedgekeurd: Whitney van Designer Stitch

  1. Deze jurk staat jou ècht waar beeldig! De mooiste jurk waar ik jou reeds in zag. Je naait vele mooie dingen maar doorgaans nogal madamachtig (met uitzondering van broeken die vind ik ook altijd top). Met deze jurk zie je er jong en speels uit! Topper!

    Like

  2. Wauw! 🤩 Toen ik deze foto op het patroon zag, dacht ik: ‘die moet ik ook hebben’. Ik heb hem besteld en ook m’n stofjes kwamen op 30’dec binnen. Ik wilde hem voor oud en nieuw maken en ik dacht dat wel even te doen, binnen een avondje. Helaas: ik moet erg wennen aan alles in het Engels en vind hem niet makkelijk. Maaaaar dat hoeft natuurlijk ook niet, ik vind hem prachtig. Hopelijk word de mijne maar de helft zo mooi als jouwe. Ik vind het echt super mooi bij je staan!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s