Kuoria van Hansedelli – nu ook in het Engels

Sinds ik een rozige Kuoria maakte voor mijn collega Kitty, heb ik al zin om ook voor mezelf eens aan de slag te gaan met dit toffe patroon van Hansedelli. Toen Lisa, designer van Hansedelli, mij vroeg om de Engelse vertaling van het patroon te testen, zei ik natuurlijk niet neen!

Aan het begin van een nieuw naaiproject gaan altijd een paar nachten draaien en keren vooraf. Zelden heb ik vanaf het begin de juiste stoffencombinatie in gedachten. Omdat ik de laptoptas wil meenemen naar mijn werk aan de Koninklijke Militaire School, wilde ik in eerste instantie een neutraal exemplaar maken in drie zwarte kunstleren met een verschillende structuur. Toen ik de combinatie voor mij zag liggen, werd ik er echter warm noch koud van.

Ik besloot het allerlaatste stukje van mijn favoriete zwart-witte Ikea stofje te verknippen als accentvlak. Omdat zwart niet altijd hetzelfde zwart is, dook ik in mijn uitgebreide voorraad kunstleer en legde ik alle mogelijke lappen naast de Ikea stof. Niets kleurde perfect zoals ik het wilde en ik werd er een beetje wanhopig van. Toen herinnerde ik mij een lap echt leer dat ik een jaartje geleden van mijn schoonmoeder kreeg. De lap was net groot genoeg en het verweerde, gekreukte leer paste perfect bij de accentstof.

Twee van de drie stonden nu vast. Omdat zwat alle kleuren passen bij zwart, werd het nog een moeilijke bevalling om te bepalen wat het derde vlak zou worden. Aan het einde van de rit twijfelde ik nog tussen een mooi zachtroze kunstleer of een leuke witte met structuur, beide van bij Toverstof. Omdat ik geen voeringstof had met een roze ondergrond, ging ik voor de witte optie. Een ‘neutrale’ en ‘professionele’ laptoptas kan je het nu niet meer noemen, maar de mooie canvas voering van bij PiekeWieke maakt de puzzel wel helemaal af. De fournituren en ritsen komen van bij ZipperZoo, voordien Kbas.

Al maakte ik eerder al eens het Duitstalige patroon van de Kuoria, de testers kregen de uitdrukkelijke opdracht alles van een eerdere versie te vergeten. Ik maakte dus van mijn hoofd een blanco blad (dat is in mijn geval niet moeilijk, LOL) en begon opnieuw met de Engelstalige handleiding. Laat je vooral niet afschrikken als je Engels niet super is. Alleen al met de foto’s kom je een heel eind. Op YouTube vind je bovendien een heel duidelijk filmpje. Het is in het Duits, maar goed genoeg om je uit de knoop te helpen als je vast zit.

Het patroon is heel veelzijdig. Je kan kiezen tussen vijf maten (van 8 tot 17 inch), drie fronten en drie dieptes. Daarnaast kies je voor een rits die helemaal rond gaat, zodat je de tas volledig open kan leggen, of -zoals de mijne- voor een rits enkel bovenaan. Wil je een stijvolle opbergmap voor je naaispulletjes? Ook dat kan met dit patroon. Alle opties geven je misschien wat keuzestress bij het begin van het proces, maar dan heb je ook een uniek stuk dat helemaal jouw ding is!

Waarschijnlijk hoef ik er geen tekeningetje bij te maken: ik ben dolgelukkig met mijn nieuwe laptoptas! Mijn 15 inch laptop past er perfect in, en in mijn versie op volle diepte is er nog plaats voor extra’s in het documentenvak binnenin, of in het ritsvakje vooraan.


Heb je ook zin gekregen om met dit leuke patroontje aan de slag te gaan? Het gloednieuwe Engelstalige Kuoria patroon koop je nu aan halve prijs (€ 3,45 euro ipv € 6,90 tem 19 december 2021) bij Hansedelli. Geloof mij maar als ik zeg dat dat een koopje is en dat je kwaliteit krijgt voor je geld. Ik ben heel benieuwd naar jouw versie!


Tot snel,
Lieve

9 gedachten over “Kuoria van Hansedelli – nu ook in het Engels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s