Mabel ma belle… met een rolkraag

Heel wat sweaters rolden al onder mijn machine uit, maar ‘chique’ truien, die maakte ik nog niet zo vaak. Omdat ik vind dat de Mabel van FibreMood onder die categorie valt en ik mijn eerste versie zo graag draag, maakte ik eind vorig jaar nog een exemplaar.

De Mabel sweater is een elegant en vrouwelijk patroon met mooie driekwart pofmouwen, naar keuze met of zonder ruffle op het voorpand, en met de ideale pasvorm.  Omdat ik nogal een koukleum ben, verlengde ik de mouwen opnieuw met lange cuffs. Die doen mij denken aan de langerokken films die ik vroeger zo graag zag… en ze houden mijn onderarmen lekker warm. De ruffle vind ik een leuk detail dus die zette ik er ook bij deze versie op.

Bij mijn eerste Mabel versmalde ik de pofmouwen een stukje, maar dat vergat ik deze keer. Daardoor zijn de mouwen iets volumineuzer dan ik zou willen, maar dat zal waarschijnlijk wel wennen, want ze vallen heel soepel dankzij de prachtige, zachte, gebreide stof die ik bij De Stoffenknop kocht. Jammer genoeg is deze intussen uitverkocht, maar wees gerust dames, je vindt er nog heel wat moois!

Omdat ik niet meteen boordstof vond die even mooi was als de gebreide stof van mijn trui, koos ik ervoor de Mabel af te werken met dezelfde stof. De ervaring leert dat niet elke stof geschikt is voor een halsboordje, dus nam ik het zekere voor het onzekere en zette een rolkraag op de trui. Ik hield de lengte van de halsboord aan en tekende 20 centimeter recht omhoog. Ik dacht: korter kan ik de col nog altijd maken, langer niet… en de lengte bleek perfect te zijn.

Wat ben ik blij met het eindresultaat! Mijn tweede Mabel werd een supervrouwelijke, chique, crèmekleurige versie. Hij is lekker warm dankzij de gebreide stof en de heerlijke hoge rolkraag. Omdat ik zelfgemaakte kleding pas draag eens ze op foto staat, kon ik er pas begin januari ten volle van genieten. Nét toen de temperaturen stegen tot voorjaarse hoogtes… van mij mag het dus gerust een paar graden kouder worden!

Een bleke trui kan je eigenlijk op alles combineren, maar ik vond het wel gepast om voor deze fotoshoot ‘full FibreMood’ te gaan met mijn allereerste Bertha broek er onder. Ik vind het leuk dat de basiskleur van de broek doorbroken wordt door witte lijntjes, waardoor het verschil tussen de bleke trui en de donkere broek niet zo groot is.

Volg je Girls in Uniform al een tijdje? Dan zal je opgemerkt hebben dat ik voor de allereerste keer met een bril op het toneel verschijn. Ja hoor, de leeftijd slaat ongenadig toe en ik begon een probleem te krijgen met schakelen tussen ver en dichtbij kijken. Tijd voor een multifocale bril dus! Daarvoor trok ik naar Pearl in Sint-Denijs-Westrem. Ik had het moeilijk om mezelf met een bril te zien, dus mijn ventje en ik zaten daar toch wel een hele tijd om een geschikt montuur te kiezen. Gelukkig had opticien Charlotte veel geduld met mij. En zo ‘schitter’ ik nu op de foto’s met mijn allereerste bril!

Superblij ben ik met mijn mooie Mabel én met mijn nieuwe bril, al moeten mijn hersenen nog wel wat wennen aan die multifocale glazen. Laat de winter nog maar even duren, ik huppel er stijlvol doorheen.

Tot snel,
Lieve

4 gedachten over “Mabel ma belle… met een rolkraag

 1. Een schitterende look met trui en nieuwe bril.
  Dat een bril dragen wat wennen is, geloof ik direct.
  Wat de trui betreft : die lijkt me heel warm en zacht en cosy. Je hebt duidelijk de spreekwoordelijke naald in een hooiberg gevonden op zoek naar de geschikte gebreide stof.
  ( zachte breisels zijn een unicum in stoffenland)
  Verder klopt het plaatje 100 %. De streepjes in de geklede broek maken het contrast met de bleke trui wat minder groot en welke koukleum zou niet blij zijn met zo’n heerlijke trui ?

  Like

 2. Heel mooie trui èn broek èn bril. Je mag gezien worden, sjiek!
  Ik lig hier ook nog met een ecru gebreide stof welks ik eens in een stockverkoop vond, en ja hoor ik krijg de kriebels nu ik jouw trui zie. Alleen maar voor mezelf naaien maakt mij nog steeds onzeker (door mijn vliegende kilo’s die nu weer wat lager zijn).

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s