Mijn zoveelste Bertha van FibreMood

Sinds mijn allereerste Bertha van FibreMood passeerden er al enkele versies de revue. Ik hou van de pasvorm van die broeken en ze zitten zowat elke week in de wasmand. Hoog tijd voor een nieuwe dus!

Sinds ik zelf naai, nu een jaartje of zeven, is mijn kledij heel wat gevarieerder geworden. Vroeger ging ik voor sobere kleuren en zelden voor een print, tegenwoordig is het omgekeerde het geval. Deze leuke stretch jeans van Minerva leek mij ideaal voor een vrolijke broek. De stof is stevig maar ook soepel en kreukt zo goed als niet. Een stofje naar mijn hart.

Over het patroontje hoefde ik niet lang na te denken. Ik wilde de Bertha wel een beetje aanpassen. Een broek zonder zakken is als een café zonder bier… dus ik hackte het patroon en voegde zakken in het voorpand toe. Daarnaast gebruikte ik deze keer voor het eerst een gewone knoop voor een Bertha (in plaats van een drukknop).

Aan het einde van de rit wilde ik nog een leuk accent, dat op deze foto’s niet zo duidelijk is. Maar af en toe draag ik wel eens graag mijn t-shirt of truitje in de broek. Daarom voegde ik lusjes toe aan de tailleband en maakte ik een striklint in dezelfde stof als de broek. Dat zet je taille nét wat meer in de verf, toch?

Een van de redenen waarom ik zo blij ben met mijn Bertha’s, is dat ze zo mooi rond mijn derrière passen. Al weet ik intussen wel wat ik moet corrigeren aan een broek om pasfouten weg te werken en het patroon aan mijn lijf aan te passen, ik werk toch graag met een patroon waar dat proces al achter de rug is. En bij de Bertha hoefde ik niet eens veel aan te passen… een beetje extra zithoogte achteraan, en de broek was perfect.

Nu nog een leuk bovenstukje maken… ik koos nu voor een oud truitje, een van de weinige stukken die ik nog liggen heb die ik niet zelf gemaakt heb. De broek is jammer genoeg qua kleuren niet makkelijk te combineren met mijn garderobe. Maar ik heb het perfecte stofje liggen om dat op te lossen. To be continued!

Tot snel,
Lieve

6 gedachten over “Mijn zoveelste Bertha van FibreMood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s