Gelezen en goedgekeurd: Schattige babykleertjes

Een verzameling patronen in hetzelfde thema vind ik altijd leuk. Al heb ik een hele plank vol magazines met patronen voor alle leeftijden, vrouwen, mannen en kinderen, een overzichtelijk boekwerk is toch makkelijker. Daarom testte ik met plezier ‘Schattige babykleertjes‘ van Deborah van de Leijgraaf.

“Met het patronenboek van Deborah van de Leijgraaf kun je zelf de leukste babykleding en  accessoires naaien. De 21 naaipatronen zijn gemaakt met soepele jerseystofjes, perfect materiaal voor de allerkleinsten. Van jasje en shirt tot slabbetje en andere accessoires. De patronen worden in stappen uitgelegd met tekst, tekeningen en foto’s, en zijn gemaakt vanaf maat 44 (prematuur) tot maat 86 (1,5 jaar)”. De aandachtige lezer herkent meteen de promotekst over het boek, maar waarom het warm water opnieuw uitvinden, denk ik dan.

In de familie zijn we de baby’s ontgroeid, dus aan vriendin Hanne vroeg ik welke kleertjes zij graag voor haar zoontje zou krijgen. Ze koos voor een sweater en salopette en gaf me zijn lengte door. De baby viel nét binnen een maat, dus maakte ik voor de zekerheid een maatje groter en dat zie je op de foto’s. Ik troost mezelf met de gedachte dat hij er wel snel in zal groeien…

De stoffen voor trui en broek waren lappen uit mijn voorraad en ik weet met de beste wil van de wereld niet meer waar ik ze ooit kocht. Babykleertjes, ontdekte ik, zijn perfect voor restjesverwerking. Van zodra ik aan die kleine kleertjes begon, werd ik overspoeld door een warme ‘schattigheid’.

De patronen in het boek zijn leuk en er wordt telkens goed aangegeven hoe moeilijk een patroon is, waardoor het geschikt is voor zowat elk naainiveau. Toch zou ik het boek niet aanraden voor absolute beginners. De werkbeschrijving vind ik nogal basic en dat kan het een beginnende naaister een beetje moeilijk maken. Zelf moest ik een paar keer kijken hoe het zat met de sluiting aan de hals, al raakte ik er uiteindelijk wel uit en ben ik heel blij met het resultaat.

Zie, hoe ongelofelijk schattig dat ventje is in zijn nieuwe, veel te grote kleren. Bedankt, Hanne, voor de leuke foto’s en het ‘stoere model’.

Kort samengevat: dit is een superleuk boek met een grote variatie in babypatronen. Omdat ik graag zelfgemaakte cadeautjes geef als er kinderen geboren worden, zullen naaisels uit boek nog vaker de revue passeren. Je hebt best een beetje ervaring voor je ermee aan de slag gaat, maar als je een beetje zelfzeker bent en inzicht hebt, kan je er alle kanten mee uit.


Boek details

Afwerking:  Paperback
Aantal pagina’s:  127
Verschijningsdatum:  16/11/2021
EAN:  9789401476751
Uitgever:  Lannoo


Tot snel,
Lieve

2 gedachten over “Gelezen en goedgekeurd: Schattige babykleertjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s