Volledig Zen in een superzachte trui van Bel’Etoile

Waarschijnlijk heb je de Zen jurk van Bel’Etoile al verschillende keren zien passeren, maar wist je dat het patroon ook een coltrui-optie heeft? Daar ging ik deze winter mee aan de slag, en ik werd er helemaal rustig van…

Vorig jaar kocht ik een superzacht jeansblauw gebreid stofje bij De Stoffenknop. Ik koesterde het stofje om twee redenen… eerst en vooral wachtte ik op het perfecte patroon voor de zachte lap. Het moest iets eenvoudigs zijn om de stof goed tot zijn recht te laten komen, maar ook iets met een leuk detail, want een eenvoudige sweater zou misschien een beetje saai zijn. De tweede reden is dat ik bang was ermee aan de slag te gaan, uit schrik teleurgesteld te zijn.

Het stofje bleef dus een heel jaar in mijn kast liggen wachten op het perfecte project. Toen Bel’Etoile de Zen uitbracht (een van de weinige Bel’Etoile patronen die ik niet mee getest heb), sprong ik er dus meteen heel enthousiast op. De jurk was een beetje te veel van het goede in mijn ogen, maar de trui, daar twijfelde ik geen seconde over!

De Zen coltrui is een eenvoudig, snel-klaar projectje. Een voor- en achterpand, twee mouwen en een grote kraag, meer patroondelen hoef je niet te knippen. De trui zit dan ook in een paar uur in elkaar. Zoals ik gewend ben van Bel’Etoile, loodst de stap-voor-stap handleiding je vlot naar het eindresultaat.

Ja hoor, ondanks mijn drempelvrees om de schaar in mijn mooie stofje te zetten, ben ik superblij met het eindresultaat. De trui is nét eenvoudig genoeg om een eenvoudig gebreid stofje op z’n best te laten zien en net speciaal genoeg om het stofje niet te overklassen.

Op de social media kanalen las ik af en toe dat de col nogal aansluitend is, en je kapsel dus in de war is als je de trui over je hoofd trekt. Dat is inderdaad het geval, maar ik hou zo van die hoge, aansluitende kraag, die mijn hals lekker warm houdt. Dat ik opnieuw mijn haar moet kammen telkens ik hem aan- en uittrek, daar lig ik dus totaal niet van wakker!

De fotoshoot vond plaats op één van de koudste dagen deze winter en ik zag het eigenlijk helemaal niet zo goed zitten om buiten ‘mooi te wezen’. Maar eens aan het werk, vond ik het heerlijk in het winterzonnetje. Toen ik het een beetje koud kreeg, besloot ik mijn zelfgebreide muts aan te doen, en laat die nu ook perfect bij mijn outfit passen. Daar werd ik instant gelukkig van.

Ben je, met de lente in zicht, nog op zoek naar een patroon voor een leuke trui(jurk)? Twijfel dan niet! Dit patroon kost slechts € 3,5 voor de dames- of kinderversie, en voor slechts € 5,00 euro koop je het gecombineerde dames- en kinderpatroon. Gewoon doen!

Tot snel,
Lieve

6 gedachten over “Volledig Zen in een superzachte trui van Bel’Etoile

  1. Wat een poezelig-zachte trui ( ik voel door jouw omschrijving de zachtheid van het stofje)
    De trui staat je erg goed ook.
    En de schitterende foto’s zijn – zoals steeds – een absolute meerwaarde voor jouw naaiproject.
    Fijn om zo’n getalenteerd fotograaf in de buurt te hebben.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s