Een zijdezachte flanellen pyjama

Met de lente in het land, durft het ’s nachts toch nog wel af en toe eens frisjes zijn. Ik draag dus ook in deze zonnige periode graag een warme pyjama. Maar niet zo eentje waarmee ik ’s nachts de dekens van mij af moet gooien omdat ik smelt. Flanel in combinatie met korte mouwen en broekspijpen, dat leek mij de perfecte combinatie.

Zelf maakte ik nog nooit een pyjama uit flanel, maar ik heb een paar gekochte exemplaren die ik heel graag draag. Toevallig zag ik bij Minerva een vrolijk flanellen stofje in verschillende zachte kleuren. Om af te wijken van mijn vaste patroon koos ik deze keer niet voor blauw, maar voor ivoor met gekleurde sterretjes. Een heleboel mensen zullen nu een zucht van verlichting slaken…

Bij flanel hoort een pyjama met hemdkraag en knopenpad, toch? Ellie & Mac heeft het perfecte patroon voor zo’n klassieke pyjama: het Adult Classic PJ & Nightgown pattern. Ik haalde het al een tijdje geleden zonder duidelijke reden in huis, want het is een gratis PDF patroon. Ik had dus niets te verliezen.

Ik stond al in de startblokken om naar de winkel te lopen voor bijpassende knoopjes, maar die had ik wonder boven wonder in mijn voorraaddoos liggen. Geen idee hoe ik eraan gekomen ben, maar ik had dezelfde knopen in verschillende kleurtjes. Volgens mij kwamen ze ooit uit een goodybag, en ze zaten telkens met drie op een kartonnetje. Te weinig voor een hele knopenrij, maar gecombineerd des te leuker!

Het originele patroon heeft lange mouwen en broekspijpen, maar ik had niet genoeg stof om de pyjama in die uitvoering te maken. In de lente mag het bovendien al wat frisser, toch? Ik knipte mouwen en pijpen een stukje korter voor een luchtige lentepyjama.

Wat ben ik blij met het resultaat van mijn naaiwerk. De ivoorkleurige stof camoufleert perfect mijn witte benen (laat het zonnetje maar schijnen!) en ik word vrolijk van de kleurige sterretjes en knoopjes. Bovendien is de stof van een uitstekende kwaliteit: lekker zacht en zelfs na verschillende malen wassen pluist ze niet.

Tot snel,
Lieve

2 gedachten over “Een zijdezachte flanellen pyjama

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s