Een zonnige Little Mynta

Een tijdje geleden maakte ik een (al zeg ik het zelf) prachtige Bohania tas voor mijn nicht Marijke. Daarbij hield het echter niet op… want Marijke wilde graag een bijpassende portefeuille. Ze heeft geluk dat ik niet veel liever doe dan tassen naaien!

De patronen van Hansedelli zijn met vlag en wimpel mijn favorietjes tegenwoordig. Te koop in Engels of Duits, maar zo overzichtelijk met honderden foto’s, dat je de tekst eigenlijk niet nodig hebt om het naaiwerk tot een goed einde te brengen. Zo ook deze Little Mynta. De handleiding is heel uitgebreid, zo uitgebreid dat ik soms denk: “jaja, dat weet ik nu wel al”. Maar zo kan ook iemand met weinig tassenervaring ermee aan de slag natuurlijk.

De materialen ging ik shoppen bij Dubbel Punt, de creatieve hotspot die ZipperZoo en PiekeWieke samenbracht. Het prachtige katoentje van de voering kocht ik bij PiekeWieke. Het is intussen uitverkocht, maar neem gerust een kijkje op de site, Lieve verkoopt nog zoveel moois! Het kunstleer aan de buitenkant in het mooiste munt vind je hier bij ZipperZoo. Een deel van de binnenkant maakte ik uit smokey geen dry wax cotton. Ook de rest van de fournituren vind je bij Zipper Zoo.

Zo’n portefeuille, daar kruipt toch wel wat werk in… Patroon printen en knippen, patroondelen uit de stof knippen, alles verstevigen en dan het naaiwerk. Volgens mij ben ik er toch een dag of twee mee bezig geweest. Maar ik verveel mij tijdens dat hele proces geen seconde. En telkens als er weer een stukje van de puzzel op zijn plaats valt, schijnt de zon!

Marijke koos voor de volledige buitenkant in kunstleer, maar de Little Mynta buitenkant kan je ook in twee kleuren maken. Dat zie je binnenkort aan mijn eigen versie van de portefeuille… want mezelf kon ik natuurlijk niet uitsluiten van zoveel moois.

De Little Mynta heeft de perfecte afmetingen voor een doordeweekse portefeuille. Er is plaats voor bankkaarten, papiergeld en muntgeld, of voor je klantenkaarten. Mocht je de afmetingen niet goed vinden, dan heeft de Little Mynta nog een grote én een kleine zus. De Mini Mynta zag je al verschillende malen op de blog passeren. Die is perfect voor een uitstapje of voor in een elegante kleine tas.

Marijke is haar portemonnaie nog niet komen ophalen, maar ik hoop dat ze meteen verliefd wordt op deze knapperd, net als ik. Wat denk jij?

Wil je deze mooie portefeuille in actie zien? Dat kan!

Tot snel,
Lieve

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s