Varley Utilitey Joggers – het verhaal gaat verder

Een hele tijd heb ik vooral wijde broeken gemaakt, zoals de Bertha van FibreMood, nog steeds één van mijn favo broekenpatronen. De laatste tijd gaat mijn smaak echter vaker richting rechte of aansluitende broeken, dus kwam de ‘Varley Joggers’ van Designer Stitch als geroepen. Na mijn eerste testexemplaar volgde al snel een tweede.

Deze keer koos ik voor een super zachte vloeiende viscose van Minerva. De stof werd per ongeluk opgestuurd bij een bestelling, en ik mocht ze houden. Ook al was het mijn ding niet zo, omwille van de bruintinten in de bloemetjes, ik besloot er toch mee aan de slag te gaan. En hoe leuk is deze broek geworden!

Het Varley Joggers patroon heeft een hele reeks leuke details, zoals valse achterzakjes op de kont en een handige zijzak op het been, maar ik besloot opnieuw om de broek zo eenvoudig mogelijk te houden. Een drukke stof vraagt zelden of nooit om veel details en opsmuk.

Omdat ik de broek deze lente vaak met sneakers of sandalen ga combineren, besloot ik opnieuw een paar centimeters van de lengte te halen, zodat mijn enkels zichtbaar zijn. Door de elastiek aan de achterkant van het been sluit de broek mooi aan. De broek is los aan de heupen en aan de benen, maar heeft in mijn variatie niet het uitzicht van een losse broek.

Tenminste… als je, net als ik, een maatje kleiner kiest. De broek is met redelijk wat bewegingsruimte getekend, en ik denk dat je een maatje kleiner kan maken als je ze wat aansluitender wilt. Al kan ik dat niet garanderen, dus als je het wil proberen, dan is dat op ‘eigen risico’. Ik kan je enkel aanraden goed na te meten of het bij jou ook lukt. Voor mij viel het nu volledig uit zoals ik wilde, maar Ann van Designer Stitch was niet zo blij dat ik het deed.

Ik was zo blij met deze broek dat ik ze meteen mee op reis nam naar Nederland, waar we de familie van mijn ventje in Friesland gingen bezoeken. We deden daar ook wat toeristische uitstappen, zoals naar de historisch vesting Bourtange. Wil je de broek ‘in actie’ zien? Ik experimenteer af en toe met reels op Instagram, en maakte er eentje van ons bezoekje aan de vesting. De broek was die dag zeer onelegant gecombineerd met wandelschoenen en witte sokken, maar toch… de moeite waard om eens een kijkje te nemen!

Ik heb van dit zachte viscose stofje nog een mooie lap liggen. Eerst dacht ik om een bloesje te maken, zodat er een soort jumpsuit effect zou zijn… maar ik denk dat de kleuren mij niet flatteren in het gezicht. Ik denk dus luidop aan een short. Maar welke? Als jullie tips hebben, dan hoor ik het graag!

Tot snel,
Lieve

7 gedachten over “Varley Utilitey Joggers – het verhaal gaat verder

 1. Wat een ‘per-ongeluk’ mooie stof! Ideaal voor deze broek! Lijkt me een ideaal basisstuk waar je er een heel deel van in je kast kan, eu moét hebben!

  Like

 2. Mooi model.
  Ik denk niet dat je dat model een maatje kleiner mag maken.

  Groetjes mama

  Verstuurd vanaf mijn iPad

  Like

 3. Ik bekeek jouw leuke broek én de link naar het patroon zonder de verdere uitleg gelezen te hebben ( maatje kleiner) en ik dacht ” hier klopt iets niet”. Want jouw broek oogt praktisch én elegant, terwijl ik de patroonschets minder leuk vond. Tja….smaken verschillen. Ik vind dus de iets smallere versie méér mijn ding.
  Wat de stof betreft : dat tikkeltje bruin zou mij ook wat afschrikken; ik blijf vér weg van alles wat beige en bruin is. Maar vermits het bruin hier in combinatie met jouw favoriete blauw gaat én de broek vér van jouw gezicht komt, kan ik alleen maar beamen dat je een goede keuze maakte.

  Like

   1. Ik snap de overweging om al of niet te blijven bloggen wél. Dan is het nuttig om eens de voordelen van een blog te noteren. Een blog biedt meteen een handig overzicht van alle naaiprojecten. In een oogwenk vinden schrijver, zowel als lezer de diverse projecten terug. Instagram en Facebook zijn veel vluchtiger; het is meestal het plaatje wat telt en na enkele dagen kan het item nog nauwelijks teruggevonden worden.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s