Getest en goedgekeurd – #004 van Atelier NieNie

Een tijdje geleden ging ik een weekendje weg naar familie in Nederland en ik overtuigde de groep om langs te gaan bij Atelier NieNie. Een afwijking van 20 kilometer van onze route richting het Noorden en voor hen totaal nutteloos… maar ze deden het met plezier voor mij. Superlief, toch?

Nienke bleek een warme, levenslustige meid te zijn die een prachtige winkel uitbaat. Een fijne kennismaking was het. De avond na mijn bezoekje kreeg ik een berichtje van haar: of ik zin had om haar volgende patroont te testen. Patroon #004 bleek een leuke rok te zijn voor geweven stoffen. Natuurlijk had ik zin in die test!

De mooie mosgroene jeans met een beetje stretch ging ik halen bij Toverstof. Omdat het een doorknooprok is, ging ik er ook op zoek naar bijpassende knopen en oh, wat vond ik er mooie…

De rok is recht van model, komt tot een eindje onder de knie en heeft een hele resem mooie details. Zo heb je de leuke ruime opgestikte zakken die de rok een heel aparte look geven. De tailleband is afgewerkt met riemlussen, met telkens een knoop als eyecatcher. Om je de nodige ruimte te geven om makkelijk te stappen, voorziet het patroon aan de zijkant mooie afgeronde splitten.

Ik paste ook een paar dingen aan. Op het originele patroon is het knopenpad weggewerkt onder een overslag, maar ik vond mijn knopen té mooi om weg te stoppen. Dat knopenpad liet ik dus weg. Daarnaast moest ik de rok vier centimeter inkorten, want de Nederlandse dames zijn een stukje groter dan wij Belgen. De rok is getekend voor 1.72 m, ik ben maar 1.68 m. Last but not least werkte ik de zoom af met een beleg. Dat vond ik mooier en makkelijker dan de afwerking met biais die Nienke beschrijft.

Een waarschuwing is hier wel op z’n plaats: dit is geen patroon voor absolute beginners. Ter illustratie van de werkbeschrijving gebruikt Nienke foto’s, maar ze gaat ervan uit dat je toch al wat basiskennis hebt. Laat je daar echter niet door afschrikken: met wat zelfvertrouwen en af en toe een beetje opzoekwerk, lukt het je ook als je pas begint te naaien.

Voor wie het weten wil… ik combineerde de leuke groene #004 met de Camellia top van Sola Patterns. Roze en kaki, altijd een topcombinatie!

Tot snel,
Lieve

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s