Aan de slag met de nieuwe SYAS collectie

Voor de lancering van de nieuwe See You at Six collectie mocht ik enkele tassen naaien. Een hele eer, die mij kriebels in de buik bezorgde. Het was best een pittige ‘opdracht’, want van zodra de stoffen arriveerden had ik slechts een week om de drie tassen te maken en op te sturen voor de buitenlandse fotoshoot. Maar wat een avontuur!

Ik mocht aan de slag met twee prachtige canvas stoffen: een veelkleurige (Foliage Song L) en eentje met een basis in oker en lichtroze (Foliage song M). Van zodra ik de doos opende, werd ik verliefd op de stoffen. Ze zijn super van kwaliteit en de kleuren spatten van de stof af. Door de intrigerende print weet je gewoon niet waar eerst te kijken.

Mijn eerste tas is de Bohania van Hansedelli, een grote handtas met heel veel opbergmogelijkheden. Voor de buitenkant puzzelde ik met stof en kunstleer. Omdat ik een prachtig blauw kunstleer van ZipperZoo en bijpassende ritsen -ook van ZipperZoo- wilde gebruiken, knipte ik de print met blauwtinten uit de Foliage Song L. Dat is het mooie aan deze prachtige canvas: er zitten zoveel kleuren in, dat je alle kanten uit kan met de rest van je tas.

Voor de voering koos ik de Foliage Song M, die dezelfde print heeft als de veelkleurige canvas, maar wel kleiner. De twee canvassen passen heel harmonieus samenpassen.

Voor het tweede tasje ging ik voluit voor de Foliage Song M, zowel als buitenstof als voor de voering. Ik maakte een Neo Crossbody Wallet van Kaur Threads. Het witte vegan kunstleer met structuur dat ik erbij combineerde kocht ik bij Toverstof. De ritsen en fournituren komen van bij ZipperZoo. Het resultaat van deze puzzel is een leuk, compact tasje met een retro look. Zoals we gewend zijn van See You at Six, maakten ze er prachtige foto’s van…

De derde tas is er eentje waar ik op gezweet heb… Ik wilde al heel lang zelf een rugzak maken, en toen ik de prachtige canvassen van SYAS zag, wist ik meteen welk patroon daarbij hoorde. De Roana van Hansedelli heeft alles wat ik zoek in een rugzak. Het patroon komt in drie maten, de Roana is de damesversie en exact groot genoeg voor een daguitstap of om kleine boodschappen te doen. Maar dames, deze tas maak je niet op een uurtje!

In overleg met Mieke van ZipperZoo knipte ik voor deze tas vooral patroondelen met de groene print uit de Foliage Song L. Die combineerde ik met een prachtig metallic groen kunstleer en een bijpassende rits op rol. Zalig toch, als een puzzel naadloos in elkaar valt?

Wat hou ik van mijn drie tassen! Toen jij de collectie voor het eerst zag, zou jij de tassen eruit gehaald hebben als van mijn hand?

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is 093a1284.jpg

Wil je deze leuke tassen in actie zien? Dat kan!

Tot snel,
Lieve

7 gedachten over “Aan de slag met de nieuwe SYAS collectie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s