Zomers in de lente – Imani van LMV

Geregeld blader ik door mijn patroonboekjes op zoek naar de perfecte jurk voor een bepaald stofje. Al van zodra LMV Magazine Sep/Okt 2017 – Editie 5 uitkwam, vond ik de Imani jurk wel iets hebben. Maar de jaren erna bleef ik er -telkens met een zekere aarzeling- voorbij bladeren. Hoog tijd dus dat ik de twijfel opzij zette en met de Imani aan de slag ging.

Deze leuke gebloemde viscosetricot van Minerva lag al een tijdje naar mij te lonken. Toen de lente besloot zomerse temperaturen op ons af te vuren, was het tijd om een geschikte jurk te maken. Eentje die luchtig genoeg is, maar die mijn bovenarmen bedekt tegen het verbranden. De Imani is niet te wijd en niet te smal, en de mouwen voldoen aan de eisen.

Toch zou Lieve Lieve niet zijn, mocht ik niet een paar dingen aan het ontwerp willen veranderen. Da’s net het leuke aan zelf kledij maken, toch? De boord aan de mouwen liet ik weg, want dat was hetgene waardoor ik keer op keer voorbij de Imani bladerde in plaats van ermee aan de slag te gaan.

Daarnaast ben ik geen fan van losse riemen. Ik maakte dus twee in plaats van één riem, en naaide ze vast in de zijnaad ter hoogte van de taille. Zo heb ik een striklint dat ik nooit kan verliezen. Het lint zorgt ervoor dat de jurk lichtjes getailleerd is en geeft een leuk detail dankzij de strik.

De hals werkte ik niet af met een beleg, maar plooide ik twee keer een centimeter om, zoals je bij een zoom doet. Daarom tekende ik twee centimeter bij ter hoogte van de halsuitsnijding. Het is niet volgens de regels van de kunst, maar ik vind het een leuke afwerking op die manier.

Misschien heb ik iets verkeerd gedaan bij het overtekenen en knippen van de patroondelen, maar aan het einde van de rit vond ik de jurk nogal kort. In plaats van een zoom te maken, werkte ik de stof af met de overlock en plaatste ik een strookje kant op de rand. De strook past wondermooi bij de print van de stof, dus ik ben helemaal blij met het eindresultaat.

Toch twijfel ik… Is het voor ‘mijn leeftijd’ (lees: 45) nog wel gepast om zo’n korte rokken te dragen? Ik hoor het graag van jou!

Tot snel,
Lieve

4 gedachten over “Zomers in de lente – Imani van LMV

 1. Over lengte van rok en leeftijd ….
  Ik denk dat je je roklengte zó naait, dat jij je er goed bij voelt !
  Je hebt benen die mogen gezien worden, dus, waarom niet ?
  Als je je natuurlijk oncomfortabel voelt als je moet bukken…….
  Ik vind dit écht wel kunnen, het is ook een zomerkleedje !!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s