Getest en goedgekeurd: Marianne van Wardrobe by Me

Een tijdje geleden voegde Christina, de creatieve kracht achter Wardrobe by Me, me toe aan haar testersgroep. Het duurde even voor ik kon testen, maar toen de eerste foto’s van de Marianne passeerden, stelde ik mij meteen kandidaat. Want zeg nu zelf: deze is toch mooi, niet?

De Marianne is een zwierig-vrouwelijke doorknoopjurk voor lichte tot mediumzware tricotstoffen, met een aansluitend lijfje en een wijde rok. Het getailleerde lijfje heeft figuurnaden voor en achter, twee kraagopties, zakken in de zijnaad en een riem. Maak de sjaalkraag puntig of rond, en verander de lengte van mini naar maxi. De mouwinzet heeft verschillende lengteopties en een leuke kapmouw. Voor elk wat wils dus!

Een tijdje geleden viel ‘mijnen euro‘ dat ik wel heel wat leuke jurken heb, maar weinig daarvan kan dragen om naar het werk te vertrekken. Ik fiets naar het station, reis met de trein naar Brussel, neem daar de metro en wandel dan nog even naar de Koninklijke Militaire School. De jurk moet dus fiets- en treinbestendig zijn (lees: geen te korte, te strakke of openwaaiende rok), mag geen té diep décolleté hebben en heeft liefst mouwtjes. Ik nam me voor daar vanaf nu rekening mee te houden in mijn naaisels.

Mijn versie van de Marianne voldoet aan alle eisen die ik hierboven stelde. Ik maakte de jurk in de midi-lengte, een eindje onder de knie. De sjaalkraag, riem en kapmouwtjes vervolledigen de lijst van de opties. Zakken maak ik niet zo graag in tricot kledij, die liet ik dus weg.

De leuke, soepele viscosetricot in camouflagekleurtjes lag al een hele tijd in mijn kast, te wachten op het ideale project. Ik kocht het in Nederland op de markt, maar heb geen idee welk kraampje het was of in welke stad… Sorry!

De Marianne is echt een heel leuk patroontje om te maken. Je hebt wat basiskennis nodig en het patroon is in het Engels maar de handleiding is duidelijk en goed geïllustreerd, zodat je stap voor stap tot een leuke jurk komt.

Ben je bang van knoopsgaten of heb je er even geen zin in? Geen zorgen: dit is een kleedje uit rekbare stof… Niemand vertellen, maar ik heb de jurk middenvoor dichtgenaaid, en naaide de knopen er met de hand bovenop. Lekker makkelijk, en niemand die dat ziet. En de jurk… die trek je gewoon over je hoofd aan.

Wil je zelf met dit leuke patroontje aan de slag? Nog tot 17 juni koop je het met 20% korting. Niet twijfelen dus!

Wil je deze jurk in actie zien? Dat kan!

Tot snel,
Lieve

2 gedachten over “Getest en goedgekeurd: Marianne van Wardrobe by Me

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s