Mijn nieuwe portefeuille – de Little Mynta van Hansedelli

Wat doe je als je oude, gekochte portefeuille door en door versleten is en je ontzettend graag naait? Er zelf eentje maken, ah ja! Enter Little Mynta van Hansedelli.

Naast talloze leuke tassenpatronen kan je bij Hansedelli ook een aantal portefeuille patroontjes terugvinden en die zijn altijd supergoed! Zo maakte ik een cadeautje voor mijn petekind Lou en testte ik de Engelse versie van de Mini Mynta, die ik nadien overal ronddeelde als leuke kleine cadeautjes. Het gaf mij meer dan voldoende zelfvertrouwen om eindelijk mijn versleten portefeuille te vervangen door een zelfgemaakt exemplaar.

De Little Mynta van Hansedelli is de middelste van drie formaten. De grote is voor mij veel te breed en in de kleinste kreeg ik de inhoud van mijn oude portefeuille niet kwijt. De Little Mynta is echter ruim genoeg, en heeft een praktische indeling die je zelf nog wat kan aanpassen dankzij de vele opties. Ik koos voor ‘alles erop en eraan’: ik maakte een buitenkant in twee verschillende stofjes mét rits in het achterpand. Binnenin naaide ik alle mogelijk vakken en ook het grote ritsvak voor muntgeld.

Schrik niet: ik ben toch wel anderhalve dag bezig geweest met dit leuke naaisel. Alleen al de patroondelen uitknippen en de rest van de voorbereiding kosten je een paar uur. Een snel-klaar project kan je het dus niet noemen. Maar het is zo leuk om dat hele proces te doorlopen en stap voor stap de puzzel in elkaar te zien vallen.

De materialenpuzzel was eveneens leuk om te leggen. Ik koos als basis voor de prachtige nieuwe canvas van See You at Six en knipte daar een paar tekeningen op blauwe basis uit. Daarbij combineerde ik een prachtig donkerblauw kunstleer van ZipperZoo. De blauwe rits op rol paste perfect in het plaatje. De kleine ritsjes aan de buitenkant en van het grote muntvak kocht ik bij Veritas. Ook de voering kocht ik daar, dat was een stoflapje in solden, een soort batik in verschillende blauwtinten.

Het resultaat is niet perfect, maar wel eentje waar ik trots op ben. Best jammer dat zo’n portefeuille eigenlijk niet vaak het daglicht ziet. Ik denk dat ik hem ‘per ongeluk’ wel eens ergens ga laten liggen… Oeps!

Wil je deze superleuke portefeuille in actie zien? Dat kan!

Nu ik toch aan het vissen ben naar complimentjes kan ik het beter gewoon rechtuit vragen: wat vind jij van mijn Little Mynta?

Tot binnenkort,
Lieve

11 gedachten over “Mijn nieuwe portefeuille – de Little Mynta van Hansedelli

 1. Weer een heel mooi exemplaar Lieve, leuke stofkeuze. Ik was heimelijk een beetje jaloers op de zonnige Little Myntha en de Mini Myntha’s. Mijn eigen Little Myntha is ook klaar voor gebruik.

  Like

 2. Een beetje in vertraging met reageren….maar er waren blijkbaar wat verbinding troubles ” pagina niet gevonden” en zo…
  Nu lukt het dus wel om een ferme duim te sturen voor deze mooie geldbeugel.
  Zo te zien erg praktsch ; én kleurrijk…en handmade….om trots op te zijn.
  Zoiets zou ik ook wel in mijn handtas willen hebben.
  Maar als ik lees hoeveel werk daarin steekt ( en dat vermoedde ik al bij de eerste aanblik), dan aarzel ik toch.
  Het zal voor ooit eens zijn , als ik een zakje tijd en geduld gespaard heb.

  Like

 3. Wauw mooi gedaan.
  Ik heb al wel wat tassen gemaak maar nog geen portemonnee. Welk zou je dan aanraden de deze of de mini versie? Of is het alletwee een groot geprul 😉.
  Groetjes An

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s