Bohania en Little Mynta – een streelzacht team

“Een handtas is veel meer dan een accessoire om je spullen in op te bergen. Het is een heus mode-item dat je outfit naar een hoger niveau tilt en voor een stijlvolle finishing touch zorgt”. Ik las het ooit in een artikel van Libelle, en die zin is mij altijd bijgebleven. Al heb ik natuurlijk geen excuus nodig om tassen te naaien…

Blijkbaar zijn de mensen om mij heen er ook van overtuigd dat een mooie handtas méér is dan een verzameling van stofjes die bij elkaar passen. Toen ik op naaiweekend in Malle mijn allereerste Bohania van Hansedelli liet zien, oogstte ik tot mijn groot plezier hele mooie complimentjes. Ik kreeg ook de vraag van Rosa of ik er zo eentje voor haar wilde maken. Natuurlijk wou ik dat!

Rosa wilde graag een blauwe tas en ik stuurde haar een aantal combinaties door. Haar vraag inspireerde me om buiten de platgetreden paden te gaan zoeken naar een leuke combo. Het blauwe doorstikte velours lag al een tijdje in mijn voorraad, omdat ik er ooit een jas van wilde maken. De stof bleek niet zo geschikt en lag daar maar te liggen. Het grijsblauwe paste perfect als basis en bleek prachtig te harmoniëren met de canvas die ik ooit tijdens een opendeurdag kocht bij PiekeWieke. Rosa was meteen overtuigd.

Veel info kan ik je jammer genoeg niet geven over de binnen- en buitenstoffen. Zowel de voering als het blauwe velours lagen al een hele tijd in mijn kast te wachten op een project, en ik weet niet meer waar ik ze kocht. Alle fournituren, zoals ritsen, paspel, magneetsluitingen, versteviging en tassenband, kocht ik naar gewoonte bij ZipperZoo.

Naast de Bohania tas wilde Rosa graag een bijpassende portefeuille. Het werd de Little Mynta, eveneens van Hansedelli, in dezelfde combinatie.

Het resultaat is een set die ik met spijt in het hart opstuurde naar Rosa. Want oh, wat was dit een heerlijke puzzel om te leggen. Als alles zo mooi bij elkaar past zie je je naaisel stap voor stap groeien tot iets wat veel meer is dan de som van de delen. Ik werd gaandeweg verliefd op de prachtige tas en portefeuille. Laat ons hopen dat Rosa even lyrisch wordt van dit streelzachte duo.

Tot snel,
Lieve

2 gedachten over “Bohania en Little Mynta – een streelzacht team

  1. Wauw ! Dat je dat kan !
    Tassen maken is écht moeilijk ( heb ik al ervaren)
    Je hebt niet alleen naaikennis nodig , maar ook nog sterke handen om al die fournituren in bedwang te houden en te plaatsen.
    Hiervoor maak ik een diepe buiging.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s