Diep gaan met Pam

Wat is jouw favoriete naaitijdschrift? Fibre Mood? Burda? Bij mij blijft het toch nog altijd La Maison Victor, gewoon omdat hun tekeningen voor mij duidelijk zijn. En omdat er toch een paar heerlijke basic stukken in staan waar we allemaal minstens één versie van gemaakt hebben.

Een van die basic stukken is de Pam top. Een simpel blousje met lange mouwen en lintjes die het een leuke key-hole geven. Te maken in een licht, niet-rekbaar stofje en het is een echte all rounder. Na veel twijfelen ging ik overstag voor het simpele en stijlvolle design, zodat ik het patroon kocht en het op mijn naailijstje zette. Bij Marie Karo lag er een leuk zomerstofje op me te wachten en de Pam was het eerste idee dat me te binnen schoot.

Het leuke aan Pam is dat je het sportief kan dragen, maar met een netter, serieus stofje maak je even snel een bloesje dat je op een geklede rok of broek kunt aandoen. En dat vind ik altijd de beste patroontjes. Dus begon ik enthousiast aan mijn bloesje.

Ik weet dat ik bij LMV altijd moet uitkijken voor het lijfje. Blijkaar is mijn romp enkele centimeters langer dan de standaard maat bij La Maison Victor dus daar had ik al wat speling gerekend. Maar ik had niet gekeken naar het sleutelgat dat je krijgt door de beide lintjes bijeen te binden. Het resultaat was een duizelingwekkend decolleté. Nu ja… ik moet niet overdrijven, zo diep kan-ie niet zijn bij mij, maar als ik kijk van bovenaan, heb ik wel een zeer mooie inkijk. Ook mijn man, die dertig centimeter groter is als ik, moest toegeven dat het wel een leuk dieptezicht gaf… Dat was niet echt mijn bedoeling…

Ik kon natuurlijk met een leuk knooopje de zaken wat dichtmaken maar ik vond niet direct iets dat paste bij mijn topje. Ook de nuchtere opmerking van iemand die zei dat je zo een dieptezicht ook alleen maar hebt als je twintig centimeter boven iemand haar decolleté staat gebogen, stelde me wat op mijn gemak. Dus als lapmiddel prop ik mijn lintjes een beeje in mijn te diepe key-hole, en blijft het toch nog deftig. Maar het is wel iets waar ik rekening mee ga houden bij een volgende versie.

Ik ben er wel blij mee. Het stofje is heerlijk sportief en zomers en ik ben aan het kijken voor een leuke viscose om versie twee te maken. Mits een paar kleine aanpassingen, hoewel ik manlief nog niet heb horen klagen. Ik nam mijn afgewerkte Pam mee op naaiweekend zodat Lieve me nog eens op de gevoelige plaat kon vastleggen. En ik heb toch ook ook een paar leuke complimenten over gehad, dus hij is goedgekeurd.

Kende jij de Pam al? En vond je dat die ook wel ‘diep ging’?

Tot schrijfs,
Margot

2 gedachten over “Diep gaan met Pam

 1. Een schitterende top in een erg leuke stof !
  En een mooie afwerking van de zoom onderaan.
  Ik zou die stof ook kopen, mocht ik ze in de winkel zien.
  Goed om nog eens een foto-push te krijgen van de Pam-top….want die staat hier al langer op het lijstje.
  Bedankt ook om te verwittigen voor een eventuele té diepe inkijk .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s