Stinger ‘old style’ terug online

Dik anderhalf jaar geleden haalde ik het Stinger patroon, dat mijn ventje en ik samen ontwierpen, offline. Er waren toen grootse plannen om het patroon te herzien en in een iets andere vorm opnieuw uit te werken, en er was bovendien een klein broertje onderweg: de Lil’Stinger. Het leven heeft er anders over beslist… en sinsdien kreeg ik haast wekelijks de vraag om de Stinger terug beschikbaar te stellen. Omdat de nieuwe versie nog niet in zicht is, heb ik besloten de originele versie voor een tijdje terug online te plaatsen.

Met zijn strakke design, grote volume en vele onderverdelingen is de Stinger een handige allrounder voor hem en haar, zowel op het werk als in je vrije tijd. Afgewerkt is de Stinger 40 centimeter breed, 30 centimeter hoog en 12 centimeter diep. Neem je de tas mee naar je werk? Dan kan je er zelfs je laptop tot zo’n 35 cm breed in kwijt!

Door de jaren heen – het patroon ging in 2018 voor het eerst online – zag ik ontelbare prachtige exemplaren passeren op de social media. Ook ik maakte ‘ons kindje’ keer op keer opnieuw, voor mezelf, voor mijn ventje, voor vrienden en familie… en stilaan evolueerde het patroon naar een iets andere versie. De basis bleef gelijk, maar ik maakte steeds vaker een versie met een langere rits, die over de hoeken heen opent. Zo kan je de ruimte in de tas beter bereiken en benutten. Ook de werkwijze werd een klein beetje anders.

Dat is de reden waarom ik, samen met mijn ventje, het patroon wilde herwerken. Voorlopig hebben wij daar echter geen tijd voor, dus geef ik je ‘the next best thing‘. Het originele patroon van de Stinger, in combinatie met enkele oude YouTube filmpjes waarin ik heel veel ‘babbel’. Daarin geef ik je tips en tricks om zowel de originele versie als de versie met lange rits tot een goed einde te brengen.

Je kan ook nog steeds terecht in de ‘Stinger hulplijn‘ groep op Facebook. Heb je vragen, opmerkingen of wil je jouw creatie delen met gelijkgestemden? Kom er snel bij, je bent van harte welkom. In die groep kan je trouwens ook een paar leuke hacks bekijken. Enkele dames toverden de Stinger bijvoorbeeld om tot een fietstas, ieder op een andere manier. Heerlijk om te zien!

Ik ben heel benieuwd naar jouw Stinger. Deel jij je creatie op Instagram met de hashtag #StingerGIU, of stuur mij een fotootje via mail, dan kan ik ook meegenieten van jouw resultaat.

Kort samengevat:
– het originele Stinger patroon
– de YouTube filmpjes met bijkomende uitleg
– de Stinger Facebook groep

Tot snel,
Lieve

Een gedachte over “Stinger ‘old style’ terug online

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s