Hera en Lyric gehackt

Ken je deze situatie? Dat je overtuigd bent het perfecte patroon te hebben voor die prachtige, gekoesterde, stof waar je dan aarzelend je schaar in zet? Dat alles loopt zoals het lopen moet, het tekenen, knippen én naaien, maar dat het resultaat je ondanks alles teleurstelt?

Zo ging het met mijn Lyric Dress van Love Notions. Ik had een prachtige, zachte, vloeiende viscose van LadyMcElroy waar ik een doorknoopjurk van wilde maken. Een mooie ‘viscose challis‘ met een digitale dierenprint in zwart en ivoor op een mosgroene achtergrond. Omdat ik zeker wilde zijn dat patroon en stof zouden matchen, zocht ik een hele tijd naar het perfecte patroon.

De Lyric Dress & Pleplum van Love Notions leek mij een goede match dus ik ging ermee aan de slag. Het was een heerlijke stof om mee te werken, vloeiend maar niet onhandelbaar en zelfs de knoopsgaten waren perfect. Ik werd er echt blij van. Toen de jurk klaar was, was ik dan ook benieuwd naar het resultaat… maar ik werd er niet vrolijk van. Op de één of andere manier leek het geheel niet elegant en zomers, maar donker en ‘oud’.

Als ik er niets aan deed, zou de jurk zeker en vast in de kledingcontainer belanden. Dat zou écht zonde zijn van mijn prachtige stof. Dus besloot ik het bovenstuk van de rok te scheiden en er een doorknooprok van te maken. Ik tekende een tailleband op maat (Nvdr: mijn eerste keer en oh oh, daar heb ik mijn hoofd over gebroken!) en werd helemaal gelukkig van het resultaat. Dàt wilde ik bereiken zie!

Natuurlijk had ik nu nog een bovenstuk nodig. Ik had nog een leuke ivoorkleurige tricot-met-gaatjes (Nvdr: broderie heet dat volgens mij, maar ik ben niet zeker) liggen die ik ooit kocht in de solden bij PiekeWieke. Zij doen nu uitverkoop, dus ik weet zeker dat je er nog een slag kan slaan.

De Hera sweater van Bel’Etoile wilde ik al een tijdje hacken, dus met die basis ging ik aan het werk. De hals werkte ik niet af met boordstof, maar vouwde ik twee keer een centimeter naar binnen. Die afwerking gebruik ik wel vaker, omdat het een hele mooie, vrouwelijke halsopening creëert. Ik ging voor de mouw met plooitjes en knipte ze af ter hoogte van mijn elleboog. Stukje boordstof afmeten op mijn bovenarm, aanzetten en klaar.

De zijkanten nam ik een stukje in zodat het lijfje minder oversized werd en de onderkant zoomde ik gewoon af in plaats van met boordstof te werken. Met al die ingrepen heb ik nu een leuk t-shirtje dat perfect bij mijn chique rok past.

Wat ben ik blij met mijn nieuwe outfit. Voor de foto’s haalde ik mijn zwarte pumps uit de kast, maar ik kan zeker ook combineren met sandalen of sneakers. Zowel de rok als het shirtje kan ik ook met andere kledingstukken combineren, dus eigenlijk is dit zelfs beter dan de jurk die ik eerst in gedachten had. En het leukste van al? Mijn ventje vond de jurk maar niets, maar deze outfit kreeg zijn goedkeuring!

Tot snel,
Lieve

4 gedachten over “Hera en Lyric gehackt

 1. Benieuwd wat het verhaal hierachter is……
  dat was wat ik dacht toen ik de eerste foto zag in de mail met het blogbericht.

  En eerst misschien iets technisch : ik denk dat tricot met gaatjes broderie kan genoemd worden; maar dat het nét iets exacter is om ” pointille” te zeggen.
  Maar what’s in a name, hé?

  En nu over de ” jurk die rok werd”.
  De juiste beslissing, denk ik.
  Ik heb geprobeerd om mij de jurk in die stof voor de geest te halen en ik ben het ermee eens dat de stof jou wellicht niét flatteerde.
  Maar als rok is het een gracieus kledingstuk.
  Met veel shirts en bloesjes te combineren; van feestelijk ( met een zijden bloese met bisschopsmouwen? of een satijnen wikkelbloes? ) tot romantisch en elegant ( met het pointille truitje).
  Heel zeker een mooie combinatie.
  En nu je exact weet hoé je een tailleband op vorm maakt, zullen er nog zulke rokken volgen ( denk ik) want dit is een kledingstuk dat jou erg goed staat.

  Like

 2. De kleur is te sober voor een jurk,ik zou er ook niet mee staan,en een doorknoopjurk doet wat denken aan een schort ,de vrouwen hadden vroeger een schort aan in huis.Maar uw bloesje is mooi met deze rok ! heel goed zo.Je kunt van het bovenstuk geen kort
  jasje maken die hier op past?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s