Summer safari in een zebraprintje

Tijdens de warme zomermaanden kan een leuk shortje niet ontbreken in mijn garderobe. Toch maak ik niet zo vaak shorts. Het is bijna onmogelijk het juiste model naar mijn zin te vinden. Dus besloot ik een tijdje geleden aan de slag te gaan met het bijna-juiste patroon…

In Ottobre Design 02/2017 vond ik de Summer Safari short. Ik hou van de look and feel, maar niet van de elastiek in de taille achteraan. Verder paste alles in het plaatje dat ik voor ogen had, dus besloot ik dit patroon als basis te gebruiken voor een pattern hack.

Aan de hand van andere, goed passende broeken, probeerde ik op goed geluk het patroon aan te passen zodat de short een stevige tailleband heeft en een echte gulp-met-rits-en-knoop. Patroontekenen is voorlopig nog een grote onbekende voor mij, maar ik durf wel al wat experimenteren en soms lukt het ook… Wat volgde was een stappenplan van tekenen, hertekenen, testen en hertesten.

Na een testexemplaar of vier waarbij ik telkens kleine correcties aanbracht, vond ik het tijd om met een mooi stofje aan de slag te gaan. Ik had een meter van deze leuke blauw-zwarte ‘polycotton’ van Minerva. Een lekker luchtig stofje met een zebraprint, perfect dus voor een zomers shortje.

Al ben ik heel blij met het resultaat, het kan nog een beetje beter. Vermoedelijk heb ik nog wat weinig lengte middenvoor, want het kruis trekt nog wat. Tja, ik ben dus duidelijk geen patroon(her)tekenaar… Maar ik ben wél een volhouder! Er komt dus zeker nog een nieuwe, aangepaste versie. Benieuwd of ik dan helemaal tevreden ben…

Tot snel,
Lieve

3 gedachten over “Summer safari in een zebraprintje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s