Simply the best – Pippa jurk van Atelier Jupe

We kennen allemaal wel het probleem: je bent gek op een stofje maar kan niet beslissen wat je ermee moet maken. Toen ik in Marie Karo een donkerblauw viscose stofje met lurex zag, was ik direct verkocht. Maar wat maak je ervan? Nog een kleedje of toch eens een hemd? Het donkerblauwe stofje was zo soepelvallend dat ik vreesde dat een hemd iets teveel als een patattenzak rond mijn lijf zou hangen. Dus heb ik toch weer voor een jurk gekozen want daar kan je er niet voldoende van hebben. Toch?

Van Atelier Jupe had ik nog de Pippa jurk op de planning staan wat een erg simpel patroontje is maar na mijn naaidipje ben ik simpele stukken meer gaan appreciëren. Pippa bestaat enkel uit een voor- en achterpand, mouwen en beleg dus moeilijk had ik het mezelf niet gemaakt. Ik vond mijn stofje op zich al zo mooi dat ik het beter tot zijn recht laat komen met een basic patroon.

Omdat deze Pippa voor mij vooral een tussenseizoenertje werd, heb ik lang getwijfleld tussen lange mouwen of toch korte. De praktische instelling heeft het gehaald: lange mouwen kan je opstropen bij warm weer. Korte mouwen… ja, die blijven kort hé.

Een laatse praktisch detail waar ik over nadacht was de riem. Mijn origineel plan was om de riem in dezelfde stof te maken maar zelfs voor de foto op het patroon van de Pippa jurk was er een gewone riem gebruikt. Feitelijk heb je dat wel nodig zodat je die riem kan gebruiken om je vlakken wat te breken.

Mijn simpel jurkje is heel geslaagd. Ik hou van speciale dingen maar zo’n simpel basisstuk als Pippa is makkelijk te combineren met een jeansjasje, een enkellaarsje of een sportievere schoen, zodat het resultaat telkens anders is. Geen wonder dat Pippa al veel uit mijn kast is gekomen.

Werk jij liever met ingewikkelde patronen? Of ga je graag back to basics?

Laat maar weten en tot schrijfs,
Margot

Een gedachte over “Simply the best – Pippa jurk van Atelier Jupe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s