Getest en goedgekeurd – Yvette van Designer Stitch

Jurkjes jurkjes jurkjes… mijn kast begint een beetje vol te hangen. Toch kon ik niet weerstaan aan het nieuwste patroon van Designer Stitch, de Yvette jurk en top.

De Yvette is ontworpen voor soepele rekbare stoffen, zoals viscose tricot. Tijdens de zomersolden sloeg ik mijn slag bij Toverstof met deze prachtige crêpe viscose tricot. De print ligt een stukje buiten mijn comfortzone, maar ik vond de kleur zo mooi dat ik het risico wilde nemen.

eyecatcher van de Yvette zijn de druppelvormige uitsnijdingen aan het decolleté. De top is een hele leuke ‘basic‘ t-shirt met een prachtig focuspunt. De jurk is aansluitend, zwierig en vrouwelijk. Je kan voor beide kledingstukken kiezen tussen vier verschillende mouwlengtes en de A-lijn rok kan je maken in twee lengtes. Je maakt een bijpassende riem bij de jurk of draagt ze zonder. Zo kan je deze jurk helemaal personaliseren!

Bij mijn versie koos ik voor de rok van zestig centimeter, dat is ongeveer kniehoogte. Ik tekende in eerste instantie de mouwen tot aan de elleboog, maar kortte ze daarna zeven centimeter in, omwille van de warme, zomerse temperaturen. De riem in dezelfde stof maakt voor mij het plaatje af.

In de testersoproep schreef designer Ann dat het gaat om een ‘very easy en quick sew‘. Wel… dat is jammer genoeg relatief. Niets moeilijks aan de jurk en top, dat geef ik toe. Voor ik echter de ‘keyholes‘ perfect kreeg, heb ik toch wat moeten tornen. Dat, plus het feit dat Designer Stitch telkens met figuurnaden werkt, zorgt ervoor dat je deze jurk niet op een uurtje klaar krijgt. Maar hé, dit is een uniek stuk en het resultaat van je werk mag gezien worden, dus de Yvette is de moeite meer dan waard!

Omdat ik de lengte van de jurk eigenlijk perfect vond zonder zoom, besloot ik ze af te werken met een rolzoompje op de overlock. Ik heb niet zoveel overlock kleuren, maar het witte garen paste bij de paisley tekening. Zo is de zoom even soepel en zwierig als de rest van de rok. I like it!

Tot snel,
Lieve

2 gedachten over “Getest en goedgekeurd – Yvette van Designer Stitch

  1. Ik bewonder jouw naaikunst !
    Zo’n keyholes naaien is geen lacheding !
    Maar je hebt er wel een fleurige én opvallende aanwinst bij voor jouw garderobe.
    Wat betreft tinten en model hoop ik te mogen zeggen dat ik de Cherish van enkele weken geleden nét iets beter bij jou vind passen. Maar smaken verschillen , hé !

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s