Mijn tweede Yvette

Sommige patroontjes moét je gewoon verschillende keren maken en bij Designer Stitch gebeurt dat wat mij betreft wel vaker. Na mijn roze paisley Yvette jurk, was het tijd voor een speelse Yvette top.

Voor mijn tweede Yvette koos ik de t-shirt optie met leuke kapmouwtjes. Eigenlijk is dit het perfecte basis-t-shirt patroon, ware het niet dat je een prachtig decolleté hebt dankzij de drie ‘keyholes‘. Basis kan je het dus zeker niet noemen. Maar ik denk dat ik het patroon in de toekomst nog ga maken zonder die uitsnijdingen, want de pasvorm is subliem.

Het leuke muntgroene stofje met gekleurde luipaartprint vond ik bij PiekeWieke. Het is een soepele viscosetricot, perfect voor de Yvette. Dit stofje is er niet meer, maar ze heeft nog een donkere versie met dezelfde digitale print. Lieve doet totale uitverkoop met kortingen tot 40%, dus je kan nu heel voordelig de mooiste stoffen aankopen.

De Yvette van Designer Stich is een veelzijdig patroontje met heel wat opties. Als eerste maakte ik een knielange jurk met korte mouwen en een riem in dezelfde stof. Nu koos ik voor de top met kapmouwtjes. Ongelofelijk maar waar: designer Ann vreesde dat deze mouwoptie niet bij het patroon zou passen. Het gebeurt niet zo vaak, maar in dit geval heeft ze toch haar mening moeten herzien :-).

Zelfs bij aansluitende ontwerpen moet ik toch telkens weer een aanpassing doen voor mijn holle onderrug. Aangezien ik dat niet op het patroon deed voor ik het t-shirt maakte, voegde ik nadien nog twee figuurnaden toe op de rug. Nauwelijks te zien, dankzij de leuke print.

Nog even meegeven: net als bij alle patronen van Designer Stitch kan je ook kiezen uit verschillende cupmaten. Zo maak je elk kledingstuk perfect op jouw maat.

Voor de foto’s combineerde ik het shirtje met de Paige rok, ook van Designer Stitch, nog steeds een van mijn lievelingsstukken. Al begint hij nu toch te verslijten…

Tot snel,
Lieve

4 gedachten over “Mijn tweede Yvette

  1. Gelijk heb je om iets wat je goed staat een tweede keer te maken, al is het dan in een andere versie.En de top is “top” !
    Ik heb nu niét gelezen dat de keyholes ” best een dingetje waren”, dus veronderstel ik dat je het al in de vingers hebt.
    Ik had nog niet opgeslagen dat Designer Stitch-patronen voor verschillende cupgroottes zijn getekend, maar dat is natuurlijk wél interessant. Bedankt om het extra te melden.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s