Odette van LMV – een tijdloze klassieker

Het shirt passeerde al enkele keren op onze blog, en ik vermoed dat het ook niet de laatste keer is dat we hier schrijven over de Odette van La Maison Victor. Het patroon verscheen voor het eerst in LMV Magazine Mei/Jun 2017 – Editie 3, en kan je tegenwoordig gratis downloaden op de site van LMV. Mocht mijn naaisel je inspireren, dan weet je meteen waarheen.

De Odette is super eenvoudig om te maken, zeker in ‘mijn versie’. Een voor- en een achterpand tekenen en knippen, schouders en zijkanten aan elkaar zetten, alle boordjes omzomen, klaar. De mouw- en halsboorden laat ik dus gewoon vallen. Ik teken een centimeter bij aan de mouw en aan de hals, en vouw ze naar binnen.

Het stofje dat ik koos voor deze Odette is een viscose gauze met een beetje stretch van Minerva. De kleur kan ik makkelijk combineren met een groot deel van mijn garderobe. De textuur maakt van de stof iets heel bijzonders.

De combinatie van stof met patroon zorgt voor een luchtig, leuk en casual t-shirt dat ik vooral zal combineren met een eenvoudige jeansbroek. Het zit heerlijk, en valt daar eigenlijk niet over te zeggen…

Tot snel,
Lieve

4 gedachten over “Odette van LMV – een tijdloze klassieker

 1. Leuk topje !
  Wat een speciaal stofje! Ik lees dat het een geweven stof is met een lichte stretch. Ideaal me dunkt voor deze Odette-hack.
  Ik vermoed dat je veel volgers zal krijgen, want wié heeft nog nooit een Odette genaaid? 😉
  Mag ik vragen of je een speciale techniek….of extra fournituren gebruikt bij het omvouwen van de halsband? Ik heb dit al wel eens geprobeerd; 1 cm naad knippen; locken en omvouwen….maar ik kreeg een kantelend boordje. Dus benieuwd hoé jij het doet.

  Like

   1. Mijn stof had geen stretch. Ik kreeg het advies om vlieseline vormband te strijken aan de halsrand vooraleer die om te vouwen en wellicht was dat de oorzaak dat die ging kantelen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s