Ditte is eentje van lange adem

In maart 2016 werd ik verliefd op de Ditte-jurk uit La Maison Victor (LMV). De twijfel sloeg echter toe omwille van mijn rondere figuur en mijn gebrek aan ervaring in het hertekenen van patronen. De redding kwam er echter in de vorm van een XL editie van enkele damespatronen uit de LMV in 2017 en ja hoor, ook de Ditte-jurk pronkte in deze editie!!! Nu was het duidelijk voor mij: ik moest kost wat kost dit patroon maken! Wist ik veel dat er nog een lange weg moest afgelegd worden…

Tijdens een bezoekje met Lieve aan het Stoffencircus in 2018 vond ik de perfecte rekbare donkerturquoise denim en eenmaal thuis tekende ik ijverige het patroon in een verschillende boven- en ondermaat. Tijdens ons naaiweekend met de Sewbees te Malle in 2019 werden de verschillende onderdelen geknipt en werd een deel van het voorpand gestikt. En toen viel alles stil.

Ja echt alles: mijn naaigoesting, mijn naaitijd, mijn naaiblogs… Sporadisch probeerde ik nog iets kleins of makkelijks te naaien. Mijn naaikamer werd echter omgebouwd tot bureau, de naaimachines verdwenen in de kast en maakten plaats voor verslagen, cursussen en boeken.

Een pandemie en een studie kennen gelukkig een eindpunt, waardoor er weer ruimte ontstaat voor creativiteit. De naaimachines werden weer bovengehaald en de Ditte-jurk werd in één week tijd afgewerkt. Gelukkig had ik gekozen voor rekbare denim want ondertussen mocht ik een extra maat aanrekenen en gaapte er een opening tussen de derde en vierde knoop die werd weggewerkt met onzichtbare drukknop.

Het patroon zelf is fijn om te naaien met een hoge afwerkingsgraad omdat je overal moet doorstikken. Dit zie je goed op de voor- en achterzijde van het bovenstuk. Ook de opgerolde mouwen vormen een speels accent. Ik verlengde het rokgedeelte met 15 centimeter om na de foto’s te beslissen er toch weer 5 centimeter af te doen. De kleur vind ik ook nog altijd even geslaagd, temeer omdat ik nu ook nog eens een mooie handtas kreeg van Lieve die er perfect bij past.

En al is dit een patroon van 2016, de liefde voor de jurk blijft brandend actueel. Het is een echt fijne jurk die ik ook in de winter zal dragen met een fijne rolkraag eronder en hoge laarzen. Heb je ook zo een lange termijnproject dat op je wacht?

Veel naaivreugde,
Tatiana

3 gedachten over “Ditte is eentje van lange adem

 1. Eerst en vooral: het is een prachtige jurk in een mooie kleur die jou beeldig staat!
  Het maakt helemaal niets uit dat dit een patroon van 2016 is; het is grotendeels een klassiek model dat altijd wel in het modebeeld is geweest en zal blijven.
  Alleen enkele details verschillen wel eens. Zoals hier de tailleband in plaats van een gewone naad én de plaatsing van de fronsen in het rokdeel.
  Je mag trots zijn op jouw jurk.
  Succes met de herwonnen creativiteit !
  Ik kijk uit naar nieuwe creaties van jou !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s