Verliefd op Tykka

Testen voor Hansedelli is elke keer opnieuw een heel avontuur. Als grote fan, die toch al wat Hansedelli naaisels op mijn palmares staan heb, ben ik nog steeds verwonderd hoe creatief Lisa is in haar designs. Ze verwerkt technieken en truckjes in haar handleiding die mij verrassen en uitdagen om verder te gaan in mijn tassen-maak-skills. Heerlijk toch?

Met haar nieuwste patroon, de Tykka tas-rugzak, zette ze weer een stapje verder in haar genialiteit. De tas kan gebruikt worden als crossbody of draag je aan je schouder, je kan ze maken als rugzak, of je kiest voor de optie waarbij je zelf elke dag beslist of de tas een rugzakje is, of een schoudertas. Hoe zalig is dat? Omdat ik nooit een rugzakje draag, koos ik voor de eenvoudigste optie, maar dat je alle kanten uit kan, vind ik prachtig.

Let wel: dit is echt geen tas voor beginners. Samen met Hannelore van tas-de-botee begon ik aan de test tijdens ons naaidagje bij De Stoffenknop en dat was eigenlijk niet de meest verstandige keuze. Om deze tas tot een goed einde te brengen, moet je er je kopke bij houden… en met een groep kwetterende Instagrammers rondom jou, is dat niet eenvoudig. Eens terug thuis, maakte ik al heel wat minder fouten.

Niet voor beginners dus, maar heb je al wat tassenervaring en wil je je skills verder ontwikkelen? Dan is deze prachtige Tykka echt wel iets voor jou. Ze zit ingenieus in elkaar en de Hansedelli stap-voor-stap handleiding met honderden foto’s, loodst je vlot doorheen het proces. Het patroon bestaat in het Engels en Duits, maar laat je daar vooral niet door afschrikken. Zelf kijk ik eerder naar de plaatjes dan dat ik echt veel lees. Met wat basiskennis in één van de talen plus de hulp van een vertaalapp zoals bv Google Translate, geraak je zonder problemen aan het eind van het proces.

De tas heeft heel wat leuke keuzemogelijkheden. Ik koos bijvoorbeeld voor een versie met een geritst groot vak onder de klep, een voorvak-met-rits-én-ritsvak-erin voor mijn shoppingtasje, lippenstift en pennen, een achtervak met rits voor mijn kam, elastiekjes en speldjes, en een open steekvak binnenin. Om de tas aan de zijkant vorm te geven, plaatste ik rivetten. Daarnaast sluit ik de klep met een magneetknop en maakte ik de riem aan de zijkant van de tas vast met een D-ring. En zoals ik hierboven al schreef, maakte ik de riem zodanig dat het een crossbody tas is. Je kan echter nog zoveel andere opties kiezen, dat het mij soms liet duizelen. Maar… zo heb je natuurlijk wel een unieke tas!

Voor de materialen ging ik shoppen in mijn voorraad, maar die komen natuurlijk uit enkele van mijn favoriete winkels: ZipperZoo voor het zwarte kunstleer, de tassenband, ritsen, rivetten, magneetknop, versteviging en fourituren. De leuke croco accentstof shopte Girl in Uniform Margot bij Veritas voor ze ze aan mij cadeau deed, en daar kocht ik ook het meerkleurige katoentje van de voering. De felroze voeringstof kreeg ik cadeau van mijn schoonmoeder, dat lag bij haar op zolder.

En zo groeide stap voor stap mijn nieuwe handtas. Eentje om te koesteren en die nog jaren deel zal uitmaken van mijn standaard tassenuitrusting. Wil je zelf met de Tykka aan de slag? Het patroon is nog tot zondag 11 december met 40% korting te koop op de Hansedelli webshop.

Tot snel,
Lieve

2 gedachten over “Verliefd op Tykka

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s