Hennie’s Envelope – een kerstcadeautje voor jou

Intussen bijna een jaar geleden kreeg ik enkele vellen prachtig leer cadeau van mijn schoonmoeder. In ruil voor haar gulle gift maakte ik een Harmony Wallet van ZipperZoo. Ik beloofde toen ook iets te maken voor mijn schoonvader, maar die belofte verdween al snel naar de achtergrond…

De kerstperiode is een magische tijd. Overal lichtjes, mooi gedecoreerde kerstbomen, een feestelijke sfeer, winterkermissen… en cadeautjes! Ik wilde niet met lege handen aankomen op het kerstfeest bij mijn schoonouders, dus zocht ik naar een leuk geschenk. Mijn belofte aan Hennie schoot mij te binnen: hij wilde graag een enveloppe in leer om zijn autopapieren in zijn binnenzak mee te dragen. In eerste instantie wilde ik de Harmony groter maken, maar toen besloot ik zelf iets op maat te bedenken.

Gelukkig heb ik een creatieve echtgenoot die mij steeds weer volgt in mijn gekke plannen. Toen ik Michael vroeg om een enveloppe te ontwerpen, deed hij dat met veel enthousiasme. Hij tekende niet enkel de ruwe vorm van de enveloppe, hij begon ook de nodige tools te tekenen, en voor ik het wist werd de ‘enveloppe voor autopapieren’ een heus project van ons tweeen. Over de naam van ons nieuwe patroontje moesten we niet lang nadenken: Hennie’s Envelope, naar mijn schoonvader, die ons inspireerde tot het project.

Hennie’s Envelope bestaat in twee maten en maak je in niet-rafelende stoffen zoals leer, kunstleer, kurkleer, wasbaar papier, vinyl of vilt. Je hoeft je naaimachine niet boven te halen, want de enveloppe zet je eenvoudig vast met een drukknop, een kamsnap of een revolverknop. De enveloppe is perfect om kleine spulletjes, papieren, kaartjes, juwelen in te bewaren, of je kan hem gebruiken als herbruikbare verpakking van een wenskaart of cadeaubon.

Het was de bedoeling dat dit patroontje een tijdje eerder online kwam… maar eerst werd mijn ventje ziek, en een paar dagen later besloot ik solidair te zijn. Geen familiefeesten voor ons dit jaar… en ons kerstcadeau voor jullie werd er eentje voor het eindejaar.

Hoe dan ook… dit snel-klaar projectje, designed by Stinger, krijg jij cadeau van Girls In Uniform. Hieronder vind je handleiding en patroon. Veel plezier ermee!

Tot snel,
Lieve en Michael

7 gedachten over “Hennie’s Envelope – een kerstcadeautje voor jou

 1. Een prachtige creatie van jullie beiden en dit op het meest geschikt moment van het jaar, want wie geeft er nu geen centje cadeau bij Nieuwjaar?
  Knap gedaan, echt.
  Ik hoop dat de vreugde die je nu brengt bij de anderen jullie verwarmt en al die nare momenten vlug doet vergeten. Liefs, Ilse

  Geliked door 1 persoon

 2. Leuk projectje en goede uitleg. Hopelijk was je schoonvader blij met zijn cadeau.
  Ik ben in elk geval al blij met het resultaat van jullie creatieve samenwerking.
  Veel plezier gewenst in 2023!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s