Kerst Kuoria

In onze familie trekken we elk jaar naampjes voor Kerst. Vroeger gaf iedereen aan iedereen een cadeautje, wat superleuk was… maar ook moeilijk om origineel te blijven en niet zo goed voor de portemonnaie. Dit jaar mocht ik een cadeautje geven aan mijn papa. Ik zat toch even met de handen in het haar, aangezien hij zelf niet goed wist wat hij wilde. Gelukkig had mama een gouden tip!

Zelf cadeautjes maken vind ik het allerleukste. Papa had een oude laptoptas en mama vond dat die wel eens aan vervanging toe was. Daar had ik wel oren naar! De Kuoria van Hansedelli leent zich perfect om de oude tas te vervangen. Over het patroon dus geen getwijfel, maar de stoffenkeuze bezorgde mij zware kopzorgen.

Papa’s lievelingskleur is fel rood, dat weet iedereen. Mijn eerste idee was om een volledig rode tas te maken met zilveren fournituren, maar wel in drie stukken die met een patroon doorstikt zouden worden voor een textuurverschil. Ik bestelde alle materialen bij ZipperZoo, wachte op het pakketje… en begon te twijfelen aan mijn beslissing.

Mijn ventje vroeg zich luidop af of ik wel mooi genoeg recht kon stikken om een perfect patroon in het leer te naaien. Bovendien bleek het bestelde rode kunstleer niet 100% wat ik in gedachten had. Ik deelde mijn zorgen met Hannelore (@tas.de.botee) en zij bezorgde mij al snel een lap ‘overschot’ van rood kunstleer waar zij ooit een tas mee maakte. Maar… dat paste qua tint niet zo mooi bij de tassenband en ritsen die ik kocht bij ZipperZoo. Damn. Opnieuw op zoek dus!

Tijdens een heerlijk naaidagje bij De Stoffenknop vond ik een toffe tassenband en een leuke voering die mooi kleurden bij het rode kunstleer. Een rits in het perfecte rood vond ik nergens, dus ik besloot zwarte ritsen en nikkel zwarte fournituren te bestellen bij ZipperZoo, in de hoop dat ik blij zou zijn met die combinatie. Maar… ik bleef twijfelen.

Mijn ventje kreeg, denk ik, medelijden met mij. Hij ging aan de slag op de computer en kleurde de verschillende combinaties in in de drie delen van de Kuoria. Van volledig rood ging het naar rood en zwart, naar rood, zwart en grijs en weer terug. Ik geraakte er niet uit. Om te voorkomen dat ik helemaal gek zou worden, besloot ik te knippen en te zien waar ik uit kwam. Het onderste vak is het grootste, dus dat werd al zeker volledig rood. Een half uurtje later was ik er EINDELIJK uit.

Over de binnenkant had ik heel wat minder twijfels. De grijze bolletjes op de voeringstof leken een beetje op kaki, dus besloot ik de tas helemaal te personaliseren in de stijl van Girls in Uniform. Ik naaide een naamlint van mijn kaki uniform in de tas. De bijhorende velcro sluit het documentenvak. Benieuwd of papa die details even leuk vindt als ik.

Omdat ik de rits in het voorvak niet maakte, besloot ik een bijpassend tasje te naaien. De kleine Vari van Hansedelli leek mij perfect om kabeltjes of een muis in op te bergen. Zo was mijn cadeautje helemaal klaar, en kon ik enkel nog aftellen naar Kerst!

Tot snel,
Lieve

9 gedachten over “Kerst Kuoria

 1. Een super cadeau met veel troeven!
  Zelfgemaakt = draagt de liefde van de maker met zich mee.
  Gepersonaliseerd ! Koop je nergens.
  In de favoriete tinten !
  Jij: dochter/maker mag trots zijn op dit zelfgemaakt cadeau.
  Jouw Papa/ontvanger zal beslist trots zijn om dit te gebruiken!

  Like

   1. Inderdaad super jammer ! ” Horen zeggen” dat iets OK is, is toch altijd minder dan het zélf ervaren. En ziek zijn met Kerst is sowieso al pech hebben.

    Like

 2. Ik vind de tas ongelofelijk mooi geworden! De klejren, de voering én naamlint. Lekker stoer.
  Ik hoop dat je papa heel blij was.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s