Nina Cardigan sewing kit – all in one!

Een paar weken geleden leek het erop dat de lente in het land was (Nvdr.: zie hoe zonnig de foto’s zijn!), maar daar is nu geen sprake meer van. Regen, wind, vrieskou… een extra laagje kleren kan nooit kwaad! Enter de Nina van Style Arc, een elegante losse cardigan met een heel bijzondere voorkant.

Patroon en superleuke, soepele, veelkleurige sweaterstof komen allebei van Minverva, die het geheel als naaikit aanbiedt. Wat is zo’n naaikit? Dat is een pakketje waarbij alles zit wat je nodig hebt om je kledingstuk te maken. Voor de Nina gaat het om de stof – voldoende voor de grootste maat – naaigaren, machninenaalden, elastiek om de schoudernaden te verstevigen én natuurlijk het patroon. Dat alles in één pakketje thuis bezorgd. Super praktisch dus!

Minerva koos voor deze kit een toffe Minerva Exclusive sweaterstof van een zachte en soepele kwaliteit. Ik ben echt gek op dit stofje, want het past haast bij alle kleuren die ik in mijn garderobe liggen heb. Het enige nadeel, voor mij, is dat de binnenkant niet mee gekleurd is. Die is gewoon wit. Dat is ok voor een gesloten sweater, maar voor de Nina Cardigan, met zijn lange flappen aan de voorkant, is dat storend. Hoe je de cardigan ook draagt, je blijft de binnenkant zien. Jammer!

Ik besloot de cardigan dus een beetje naar mijn zin te hacken, zodat de witte binnenkant mij niet meer zou storen. Jammer, want die lange losse flappen aan de voorkant maken het truitje net zo bijzonder. Ik nam me dus voor het zeker nog eens te maken, maar dan in een stofje dat langs beide kanten meegekleurd is.

In eerste instantie rondde ik de hoeken mooi af, in de hoop dat het probleem daardoor opgelost zou zijn, maar de witte binnenkant bleef naar buiten piepen. Mijn zus, die die dag bij mij was om samen te naaien, dacht luidop na: “Je zou er eigenlijk een driehoek uit moeten halen”. De trui opnieuw uit elkaar halen zag ik niet zo zitten, dus ik besloot een driehoek weg te plooien…

Het duurde even voor ik de juiste hoek gevonden had, maar ineens viel alles op z’n plaats. Als ik de zijnaad mooi liet doorlopen, vormde zich een soort hoek in het voorpand die wel een leuk effect gaf. Je ziet dat de achterkant nog steeds korter is dan de voorkant, maar dat vind ik nu net leuk en bijzonder aan mijn versie van de Nina Cardigan.

Het allerleukste aan mijn hack? De flap die ik naar achter plooide, vormt nu een steekzak tussen het achterpand en het voorpand. Daartoe stikte ik een naad waar de stof dubbel gevouwen is en maakte ik ook de onderkant van de gevouwen flap dicht. Alles viel mooi in elkaar.

Je zou denken dat ik met deze kunstgreep genoeg gehackt had, maar neen hoor. De Nina Cardigan wordt volgens het patroon niet omgezoomd rondom (Nvdr.: de halslijn die doorloopt naar de onderkant). Je moet hem enkel overlocken. Maar dat vond ik niet zo netjes qua afwerking, dus ik maakte een omslag rondom en stikte die door. Je hebt meer dan voldoende stof om dat te doen.

Ik ben superblij met mijn gehackte cardigan! Wat denk jij ervan?

Tot snel,
Lieve

4 gedachten over “Nina Cardigan sewing kit – all in one!

 1. Kijk Lieve dat vestje vind ik nu echt eens iets helemaal anders maar zo mooi voor jou.
  Echt leuk.
  Niet weggeven aan iemand anders maar zelf dragen.
  Xxx

  Verstuurd vanaf mijn iPhone

  Like

 2. Knappe hack !
  En ik snap volkomen waarom je bepaalde aanpassingen deed, want inderdaad : die witte rugkant van een stof wil je liefst verborgen houden bij zo’n vest.
  Zo’n kit van Minerva lijkt mij interessant.
  Ik heb hun aanbod dan ook al regelmatig bekeken.
  Maar de onzekere ramingen over taksen en co vanuit de UK zijn de muur om te durven bestellen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s