Lovely Lova t(w)o(o)

Een elegante blouse kan je dragen voor verschillende gelegenheden. Het kan dus nooit kwaad er meer dan één te hebben… In een vorige post zag je mijn eerste Lova van La Maison Victor. Een blouse waarvan ik in eerste instantie dacht dat ik ze nooit zou dragen, omdat ze nét iets te krap zit aan schouders en borst. Maar tijdens de fotoshoot merkte ik dat het nauwelijks zichtbaar was en dat ze ook lekker zit. Ik besloot ze te houden én te dragen, maar wilde de lessen die ik eruit trok niet verliezen, dus maakte ik meteen een tweede exemplaar.

Daarvoor koos ik opnieuw een Minerva Exclusive viscose challis. Deze keer ging ik voor ‘Avian Garden’ met een zacht roze basis, bezaaid met prachtige bloemen en vogels. Romantisch en idillisch, net als de Lova blouse. De perfecte match dus. Misschien niet zo geschikt voor de winter, maar de stof is heerlijk zacht en ademend, zodat ik ze zeker ook in het voorjaar nog kan dragen. Ze is soepel en verwerkt heel makkelijk onder de machine. Ik ben echt fan van deze kwaliteit!

Als ik een patroon verschillende keren gebruik, pas ik vaak dingen aan. Ik steek dan een briefje bij het patroon met daarop alles wat ik aangepast heb of volgende keer wil aanpassen. Bij de Lova had ik wat meer ruimte nodig aan borst en schouders, dus tekende ik dat bij aan het patroon. Om te zien waar ik moest bijtekenen, vergeleek ik het patroon met de maat er boven, en tekende bij waar die groter was. Ik had een grotere maat kunnen tekenen, maar dan zou de hele blouse groter worden, en ik wilde enkel wat meer plek aan borst en schouders.

De figuurnaden in het rugpand maakte ik opnieuw, want die werken het stofoverschot aan mijn holle rug weg. Op die manier sluit de blouse op mijn rug iets beter aan, in plaats van als een zak patatten over mijn broeksboord te hangen. Heb je een rechte rug, dan is die ingreep helemaal niet nodig, want de Lova is van zichzelf niet oversized.

De Lova heeft in het originele ontwerp een dubbel gevouwen mouwboord, maar geen echte manchet. Ik hertekende de mouw naar het voorbeeld van de Paulette van FibreMood. Die mouw is onderaan een beetje anders, heeft een mouwsplit en een manchet. Met enkele aanpassingen werd de Lova mouw helemaal wat ik wilde.

Opnieuw vergat ik het blinde knopenpad volledig te verstevigen, dus ik denk dat ik eens een bus stijfsel zal moeten kopen opdat het mooi op de plaats zou blijven. Maar ook deze keer werd ik gered door de striklinten, die alle bewegingen ter hoogte van de knopenrij camoufleren. En eerlijk? Het stoort mij totaal niet!

Omdat ik net voor dit project al een Lova maakte, ging het naaien, ondanks de aanpassingen aan het patroon, aangenaam vlot. De bloes past mij deze keer perfect en ik ben heel blij met de aangepaste mouw. Het heeft dus zeker voordelen bepaalde – iets moeilijkere – projecten verschillende keren te maken.

Je zou dus denken dat dit verhaal nu ten einde is. Maar… ik heb zin om de Lova nog eens te maken, zonder bedekte knopenrij en met een gewone kraag. Het is gewoon het perfecte basismodel voor mij, waarmee ik nog verder kan variëren en experimenteren. Leuk toch?

Tot snel,
Lieve

2 gedachten over “Lovely Lova t(w)o(o)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s