In love with the Himalaya Handbag

Hoorde jij al van Hemazing Patterns? Ik ook nog niet, tot de designer -de Indische Hemalatha- mij een paar maand geleden contacteerde met de vraag of ik voor haar wilde testen. Omdat het toen heel druk was, sloeg ik het aanbod vriendelijk af. Maar toen ik foto’s zag van de Himalaya Handbag was ik blij dat ik wél tijd had om te testen.

De Himalaya komt in twee formaten: een iets kleinere crossbody bag en een grote handtas die je over je schouder draagt. Omdat ik eigenlijk kleine handtassen genoeg heb, koos ik voor de grote variant, die je ook als kleine shopper kan gebruiken. Met zijn 35 * 32 * 11,5 cm is de tas perfect voor kleine boodschappen of als bescheiden bagagetas tijdens een dagje op stap. De tas sluit met een verzonken rits en binnenin naai je een open steekvak en een ritsvak.

Ik viel vooral voor de mooie belijning van het voorpand, die zowel bij tassen in verschillende kleuren als bij tassen in één kleur heel mooi tot z’n recht komt. Het achterpand is normaal gezien in één stuk, maar ik besloot de twee kanten identiek te maken. Wat meer werk, maar zo heb je eigenlijk twee voorkanten en dat vind ik mooier.

Hemazing Patterns brengt elk patroon uit in Engels, Frans én Duits. Ik testte de Engelse versie. Is je Engels (of Frans of Duits) niet perfect, net als dat van mij? Geen zorgen! Naast een geschreven handleiding, word je naar de finish geloodst door de vele foto’s in de handleiding. Met prentjes kijken kom je al een heel eind!

Al komen er wel wat technieken bij kijken en is tassenervaring een pluspunt, het is echt geen moeilijke tas om te maken. In de mijne plaatste ik bijvoorbeeld rivetten, maar je kan de hengsels ook gewoon vastzetten met een stiksel. Ook die optie staat beschreven in de handleiding. Dus, heb je schrik van rivetten, of geen zin om een rits in te zetten, dan laat je die opties gewoon weg. Al is de tas natuurlijk veel professioneler en mooier afgewerkt als je all the way gaat. Met wat lef en doorzettingsvermogen kom je er zeker!

De materialen kocht ik op mijn vaste plekjes. Het prachtige, groene, soepele kunstleer, de ongelofelijk mooie canvas en het bijhorende garen komen van bij Toverstof. Rits, versteviging, rivetten, passanten, taspootjes… kortom, al de rest, komt van ZipperZoo.

Het mag duidelijk zijn: deze designer heeft talent! Ik ben al tijdens het naaien van het voorpand, de allereerste stappen van het proces, verliefd geworden op deze Himalaya Handbag. De tas is uniek in haar soort en heeft stijl! Omdat ik na de test vond dat de tas té mooi was om als shopper of kleine handbagage te dienen, heb ik beslist ze cadeau te doen aan een goede vriendin. Maar hoe dichter dat moment komt, hoe meer ik in de verleiding kom om ze toch nog zelf te houden… en de tweede, meerkleurige versie voor moederdag ligt geknipt klaar. To be continued dus!

Tot snel,
Lieve

9 gedachten over “In love with the Himalaya Handbag

 1. Prachtige tas! Ik snap dat je hem zelf wil houden. Dat groen is ook zó mooi! En persoonlijk vind ik de grote tas ook mooier dan de kleinere variant. Het is een TOPtas!

  Like

 2. Dag Lieve,
  Wat leuk dat je in de tester groep zat voor de Himalaya bag!
  Ik volg jouw/jullie blog al heel lang en was ( blij) verrast je als tester tegen te komen bij Hemazing bags ( niet Hamazing) ik weet dat zo goed omdat ik destijds deze naam voor Hemalatha heb bedacht.
  Prachtige tas hoor!
  Ik zie je graag weer bij een volgend patroon.
  Groetjes en alvast een fijn weekend.
  Els

  Like

  1. Hey Els, sorry voor de foute spelling, ik pas het aan! Ik had al door dat ik het geregeld verkeerd schreef… Het was heel tof om in deze testersgroep mee te mogen draaien. En de tas is gewoonweg fenomenaal! Leuk te horen dat je ons al volgde, dankjewel.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s