Knip jurk – een weggevertje

In Knipmagazine 4 van 2023 stond een leuke jurk (model 17) die mijn aandacht trok. Een aansluitend en vrij recht model met leuke V-hals, dat dankzij de rimpels ter hoogte van de taille en heup toch speciaal is. Toeval wil dat ik een grijze structuurtricot liggen had van Toverstof, die vroeg naar een eenvoudige jurk met een beetje extra.

Een basisjurkje voor een iets gekledere gelegenheid, zoals een zakelijke vergadering of etentje in een chique restaurant ontbrak nog in mijn garderobe. De combinatie van het Knip patroon met de Toverstof stof leek mij perfect voor een dergelijk jurkje. Zomers, feestelijk? Neen. Maar dat soort jurkjes, daar hangt mijn kast vol van!

De enige aanpassing die ik tijdens het naaien aan het patroon deed, was dat ik figuurnaden aan de rug toevoegde. Dat zorgt ervoor dat ik geen stofoverschot heb aan mijn holle rug. Op die manier sluit de jurk van boven tot onder mooi aan.

Fier op mijn chique jurk liep ik naar het bureau van mijn ventje om ze hem te laten zien… maar zijn reactie was allesbehalve wat ik had verwacht. Hij merkte op wat mij nog niet was opgevallen: de plooitjes zijn alles behalve flatterend voor mij. Ik ‘vul’ de jurk precies niet zo goed op, en de plooien hangen onder mijn kleine buikje, waardoor dat er ineens immens uitziet. Wat een verdriet, want ik was net zo blij met mijn jurk!

Wat ik ook deed, ik vond geen manier om de stof mooi te laten vallen. Ik overwoog de jurk in te korten tot een top, maar ineens kreeg ik een ingeving: Mieke (sewista_mc op Instagram) heeft ongeveer dezelfde maat als ik, dus ik vroeg haar of ze het jurkje eens wilde passen. En ja hoor, zij vult de jurk op exact de juiste plaatsen prachtig op, al is ze wel een stuk groter dan ik. Waar de jurk bij mij tot onder de knie was, heeft zij nu een sexy mini jurkje. Mijn verdriet sloeg meteen om in een warm gevoel toen ze het mee naar huis nam.

Tot snel,
Lieve

5 gedachten over “Knip jurk – een weggevertje

 1. Mijn eerste reactie ?
  Wat een chique jurk!
  Bij een volgende receptie…zakelijk uitje…restaurantbezoek inderdaad….moet je niet zoeken wat je uit de kast haalt. De foto van op de rugzijde bevestigde dit gevoel.
  Dus fronste ik het voorhoofd bij de reactie van uw man en dacht: ” die mannen, toch”.
  Maar bij het zien van de foto in voorzicht snapte ik meteen wat hij bedoelt.
  Raar, hé , dat een kledingstuk volmaakt lijkt vanuit 2 hoeken en dat het tegenvalt vanuit de 3de hoek ?
  Maar eind goed, al goed: de jurk was geen nutteloos naaiproject; is niet in een zakje in de hoek blijven liggen, maar je hebt er een vriendin blij mee gemaakt.

  Like

  1. Hij had absoluut gelijk! Het kwetste mij heel even, want ik zag het in eerste instantie zelf niet. En toen ik het zag, was ik heel triest. Ach… ik zal nog wel eens een dergelijke jurk naaien. Ik ben nog lang niet uitgenaaid!

   Like

   1. Dat zal wel! Wellicht heb je nog een hele rij projecten in het hoofd en een stapel stofjes in de kast.
    Feit is dat je niet altijd op voorhand kan inschatten wat een kledingstuk met je doet. Ook in de winkel zou je zoiets kunnen overkomen. Aan je naaikunst ligt het zéker niet. Maar je bent een wetenschap rijker van: ” daar moet ik OOK op letten als ik een jurkje naai”. Succes gewenst bij de volgende!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s