Lil’Stinger – een patroontje van Girls in Uniform

Meer dan twee jaar geleden voelde ik de het kriebelen om een crossbody tas te ontwerpen. Niet zomaar eentje, maar een klein broertje voor de Stinger. Eentje met dezelfde look and feel als zijn grote broer. Al maakte ik zelf al een hele familie Lil’Stingers en werd hij uitgebreid getest, ergens onderweg kwam het leven er tussen. Het patroon bleef onafgewerkt liggen. Hoog tijd om de handleiding terug van onder het stof te halen!

In de ‘Stinger hulplijn groep‘ werd geregeld gepolst of het nieuwe patroontje ooit het daglicht nog zou zien. Omdat het een ongeïllustreerde handleiding is, was ik niet zo happig om de Lil’Stinger de wereld in te sturen. Maar na de zoveelste vraag besloot ik er toch iets mee te doen. In juni verzamelde ik een 30-tal dames in de Stinger groep op Facebook en startte ik een huiswerkgroep op. De naaisters kregen de handleiding en ik loodste hen online stap voor stap door het naaiproces, richting een geslaagde Lil’Stinger. Bij elk afgewerkt exemplaar maakte ik een vreugdedansje. Wat is hij mooi, die kleine Lil’! Het enthousiasme van de dames overtuigde mij om de Lil’Stinger ook hier te delen.

De Lil’Stinger is een strakke crossbody tas voor hem en haar, met heel wat opbergmogelijkheden aan binnen-en buitenkant. Aan de voorkant maak je een open steekvak met magneetknop en aan de achterkant sluit het ritsvak met een blinde rits. Binnenin biedt het patroon een ritsvak en twee open steekvakjes.

Afgewerkt is de Lil’Stinger 24 centimeter breed, 27 centimeter hoog en 5 centimeter diep. Groot genoeg om de Lil’ te gebruiken als dagelijkse crossbody tas of manbag. Door de keuze van je buitenstoffen bepaal je voor een groot deel de look van je tas. Maak hem zakelijk neutraal door te werken met één kleur en te kiezen voor een sobere buitenstof. Wil je net een heel vrouwelijk exemplaar, ga dan voor twee stoffen in zachte kleuren en een romantische print in de contraststof.

Omdat een ongeïllustreerde handleiding misschien mensen afschrikt, maakte ik vijf filmpjes vol tips en tricks. Heb je een beetje naaiervaring en een handvol doorzettingsvermogen? Dan kan ook jij met de handleiding en filmpjes de leuke Lil’Stinger maken. Op zoek naar voorbeelden en inspiratie? Bekijk dan de exemplaren van de testers en de huiswerkgroep!

Ik ben heel benieuwd naar jouw Lil’Stinger. Deel jij je creatie op Instagram met de hashtags #girlsinuniformblog en #lilstinger, of stuur mij een fotootje via mail, dan kan ik ook meegenieten van jouw resultaat.

Kort samengevat:
– de Lil’Stinger handleiding
– de YouTube filmpjes met bijkomende uitleg
– de Stinger Facebook groep

Tot snel,
Lieve

7 gedachten over “Lil’Stinger – een patroontje van Girls in Uniform

Geef een reactie