​Stoffenwinkel Marie Karo

Mechelen is niet slecht bedeeld qua stoffenwinkels en mercerie. We hebben er maar liefst vier! Het groentje van de hoop is de stoffenwinkel Marie Karo aan de Onze-Lieve-Vrouwe Kerk in hartje Mechelen.

De zusters Spruyt openden er in 2015 samen met hun moeder hun winkeltje. Hun kenmerk? Kwaliteit en designstoffen van Europese makelij. Bij hen vind je geen kinderkatoentjes met kleurige beesten, maar stijlvolle designprints. Klassiek geweven Chanelstoffen (I’m a sucker voor Chaneljasjes), zijde, jersey… met bijpassende boordjes en accessoires. Ook stoffen van de ontwerpster Charlotte Pringels en de stoffen van La Maison Victor zijn er te verkrijgen.

Het nadeel aan dat stoffengeweld? Je vindt hier geen stofjes voor 8 euro/m.

Ik heb als naaigroentje toch steeds wat schroom om een stoffenwinkel binnen te stappen. Maar mijn eerste bezoek aan Marie Karo viel reuze mee. Ik bekende onmiddellijk  aan de verkoopster dat ik er vooral kwam kijken, en niet kwam kopen, gezien ik eerst nog wat wou oefenen op gewone katoentjes.

De minachtende blik en de afgemeten toon de ik al half verwachtte, bleven uit… Integendeel, moeder Spruyt liet me eerst rondkijken en toen ik een opmerking maakte over een stofje dat ik mooi vond, was ze vertrokken… Minstens vijftien rollen stof  werden uitgerold op de toonbank, foto’s werden getoond, suggesties wat je met welke stof allemaal kan maken (dank u Pinterest)…

Soit ik ben er een uur (!) later met lege handen en een hoofd bomvol inspiratie vertrokken, met de belofte aan mezelf: “Als ik wat kan naaien, sta ik hier terug”. Een stofje met een bloemenprint had mijn hart gestolen. Twee maanden later ben ik teruggekomen (ik leer niet zo snel bij …) en de ongedwongen, hartelijke ontvangst werd gewoon herhaald. Van mijn favoriete bloemenprintje was er nog net voldoende om voor mezelf een midi­rok te maken. Dat het voldoende is, weet ik wel zeker, want ze heeft het eerst op mijn lijf gespeld.

Elegantie en klantvriendelijkheid, twee dingen die voor mij belangrijk zijn, vind ik er allebei. De prijs zorgt dat je er niet binnenstapt om een t-shirtstofje te kopen, maar wel voor die speciale stukken die je met zorg afwerkt, lang kunt dragen en waar je zoveel complimentjes over krijgt…

Marie Karo: info@mariekaro.be en ­ www.mariekaro.be

Tot schrijfs,

Margot

12 gedachten over “​Stoffenwinkel Marie Karo

  1. Ook mijn lievelingswinkel, en een keer stof gekocht van een mindere kwaliteit niet hun schuld, ze hebben me onmiddellijk opgebeld om het te melden, vond ik zoooooooo tof ! En bovendien mocht ik gaan ruilen of mijn geld terug ! Waar kom je dit nog ergens tegen ? Wel bij heb !!!!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s