De zomer in een jurkje

We hadden in juli hele mooie dagen vol zonneschijn, al is augustus een beetje kwakkelend begonnen voor we deze week weer het zonnetje zagen. Maar de zon scheen toen ik bedacht wat ik met dit leuke tricootje van Droomstoffen kon maken. In een hete periode vol brandende zon, dacht ik enkel aan blote armen en benen.

De Audrey jurk uit het eerste Veritas naaimagazine leende zich perfect voor mijn doel: elegant, een tikkeltje sexy en vooral zomers voor de dag komen. Aan de pasvorm moest ik niet veel veranderen. Dankzij de borstnepen en figuurnaden voor en achter, past de jurk als een handschoen. Omdat ik met tricot werkte, liet ik de rits achterwege, maar de split vond ik wel een elegant detail, dus die behield ik. Volgens het patroon kwam het kleedje tot halverwege mijn kuiten, maar daarvoor voel ik mij toch nog nét te jong, dus ik kortte het in tot vlak boven de knie.

In tegenstelling tot de werkbeschrijving, besloot ik het beleg helemaal aan het einde af te werken. Alles ging verdacht vlot… tot mijn beleg volledig vastgestikt was. Daarover lees je alles in onze volgende post. Uiteindelijk kwam het toch nog goed, al moest ik een paar kunstgrepen toepassen en werd het waarschijnlijk een totaal andere jurk dan de ontwerpers bij Veritas voor ogen hadden. Een uniek stuk, dat wél!

Bij het patroon gaven ze trouwens volgende tip: “Draag onder deze nauwsluitende jurk figuurcorrigerend ondergoed”, iets waar ik eerst om lachte. Maar de combinatie van wit tricot met de aansluitende pasvorm, zorgt er toch voor dat elke vrouw, welke ook haar lichaamsvormen, een beetje ‘steun’ kan gebruiken. Mooi meegenomen: het zorgt ervoor dat ik toch nét iets zelfverzekerder over straat loop…

Laat je weten wat je ervan vindt? Ik ben benieuwd…

Tot snel!
Lieve

5 gedachten over “De zomer in een jurkje

 1. Super mooi! is dit ook haalbaar voor een niet meer beginnende maar toch nog niet zo geweldige naaister? hoeveel stof had je hiervoor nodig? 2 Meter?

  Like

  1. Zelf naai ik minder dan een jaar, dus met de nodige volharding is dat goed te doen. Lees vooral mijn post van komende maandag, zodat je niet dezelfde fout maakt als ik…
   Ik had voldoende met 1.60 m stof. Laat je mij weten of het je gelukt is? Groetjes, Lieve

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s