Sterrentruitjes – to be continued

Blauw is met vlag en wimpel mijn lievelingskleur. Toen ik als jong meisje op de Visitatie zat, vonden mijn klasgenootjes het vreselijk een uniform te moeten dragen. Ik was er blij mee, want ik mocht elke dag blauw dragen! Van blauw word ik blij, en het staat mij ook nog eens heel goed. Je vindt de kleur dan ook overal terug in mijn garderobe.img_5627

Sinds ik zelf mijn kleren maak, grijp ik ook steeds vaker naar een leuke print. Mijn Astertrui werd een sterrentruitje, en ook in mijn home-made pyjama vind je sterretjes terug. Het kan dus toeval zijn, maar op het Stoffenspektakel in Kortijk viel mijn oog meteen op een leuke sweaterstof met… inderdaad… blauwe glittersterretjes! Glitter, sterren én blauw: op mijn lijf geschreven!

Het patroontje lag uitgetekend voor mij klaar. De Burda Young 7678 passeerde hier al de revue. Ik hou van de vleermuismouwen, van de lengte, tot net op mijn billen (want ik gruwel van een blote rug!) en van de manier waarop het losjes rond mijn bovenlichaam valt. Het leuke aan nimg_5709aaien is: je kan eindeloos variëren met een patroon, en zelfs bij de derde versie is het toch weer iets totaal anders! Zo werkte ik bijvoorbeeld de halsboord deze keer anders af. Ik gebruikte geen boordstof, en daardoor stond de kraag nogal recht omhoog. Ik plooide de hoekjes van de halsboord om, zodat het in de verte nu een beetje lijkt op een enveloppehals…

Sweaters zijn weer in, en daar ben ik superblij om. Wil ik deze trui iets gekleder dragen, dan combineer ik hem met een jeansjasje, een leuk sjaaltje en hakken. Ga ik voor een sportievere look, dan kies ik voor de ‘naakte’ versie op een jeans en met sneakers. Ben ik de trui ooit beu, dan ga ik er gewoon lekker mee sporten. Dit kan niet missen!

Heb jij ook zo’n patroon waarmee je eindeloos kan variëren? Een kledingstuk dat je zo graag draagt, dat je er talloze versies van maakt?

Tot snel!
Lieve

 

11 gedachten over “Sterrentruitjes – to be continued

  1. Heb ook zo’n sterrenstofje liggen. De gewatteerde versie… en zou er een onesie van willen maken! Ideaal in dit koude weer om lekker thuis te chillen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s