Let’s sti(c)k together – back to school

Onder leiding van Marjolein, naait een groepje blogsters elke maand rond een thema of een aantal criteria. Vorige maand naaide ik deze outfit, nu moest ik op zoek naar iets in het thema ‘Back to school’. Toen ik het thema voor het eerst zag, zat ik met de handen in het haar… maar dankzij een duwtje in de rug van Marjolein herself, zag ik dan toch het licht!

18157163_10211358990223802_4807226239215224763_n

Als ik terugdenk aan mijn schooltijd, heb ik niet enkel hele leuke herinneringen aan drie zalige jaren op Don Bosco TI, maar ook aan het grootste deel van mijn jeugd, dat ik op de Onze-Lieve-Vrouw-Visitatie doorbracht. Vanaf het eerste kleuterklasje tot in het vierde middelbaar zat ik ‘bij de blauwkes’. Inderdaad, donkerblauw en wit overheersten toen mijn (eerder beperkte) kleerkast. Intussen zijn heel wat jaren verder, en is blauw nog steeds mijn lievelingskleur. Ik heb dus geen trauma’s overgehouden aan mijn uniformjaren.

17883700_10155123517303788_1329591170233455005_n
Vierde studiejaar – OLV Visitatie Sint-Amandsberg –  Rara, wie ben ik?
Don Bosco 95-96
Zesde middelbaar – Don Bosco Technisch Instituut Sint-Denijs-Westrem

Waarom geen ode aan mijn blauw-witte uniform, bedacht ik? De rok, daar moest ik niet lang over nadenken…

© Moors M - 6U6A8569

Toen ik nog bij Boho naaide, maakten we als tweede stuk een gevoerd rokje. Ik koos voor een rechte rok met tailleband, figuurnaden en rits achteraan. De stof was een licht grijsblauw, maar bleek nogal moeilijk te combineren met de rest van mijn garderobe. Ik verfde het rokje dus donkerblauw in de wasmachine, en het resultaat kon mij wel bekoren… al zouden de ‘nonnekes’ hem op school waarschijnlijk veel te kort gevonden hebben.

© Moors M - 6U6A8478

Bij Toverstof kocht ik een prachtige lap zijde, waar ik niet meteen een patroontje op kon plakken. Ik ging op zoek naar inspiratie, en werd verliefd op de V-Neck Tank 02/2017 #106A van BurdaAl twijfelde ik nog om eraan te beginnen, want het leek mij nogal een moeilijk patroon, terwijl ik nog nooit met zijde gewerkt had…

© Moors M - 6U6A8481

Mijn drempelvrees bleek terecht. Al bij het knippen merkte ik dat de stof fel verschoof en rafelde. Spelden en naalden lieten gaatjes achter, en ondanks het feit dat ik een microtexnaald gebruikte, had mijn machine af en toe moeite met de stof. 

© Moors M - 6U6A8562Bovendien moest ik leren werken met een rolzoomvoetje, want volants en onderkant zijn afgewerkt met een fijn zoompje. Ook de afwerking van de mouwtjes was nieuw voor mij. Het resultaat is niet perfect, maar ik ben wel fier op mijn doorzettingsvermogen in dit project. Jammer genoeg vindt mijn ventje het maar niets… Geen idee dus, of ik het vaak zal dragen.

In mijn trip down memory lane besefte ik ineens, dat ik van kleins af aan, en van zodra ik er zelf iets over te zeggen had, hakken droeg. Niet zo hoog als nu natuurlijk, maar jullie zullen het met deze moeten doen… al zouden mijn ouders in die tijd toch eens gefronst hebben, mocht ik zo naar school gegaan zijn!

© Moors M - 6U6A8535

Wat denk je, ben ik geslaagd in de uitdaging?

© Moors M - 6U6A8440

Tot snel,
Lieve

PS: Voor de foto’s combineerde ik het blauw-witte uniform van de Visitatie met Don Bosco als locatie. Ik vond het super dat ik daar foto’s mocht nemen, want het was zeker 10 jaar geleden sinds ik daar een voet binnen zette.

Bedankt aan Peter, voor de toelating, en aan Michael Moors voor de -alweer- superleuke foto’s!

© Moors M - 6U6A8434

Weten wie de andere deelnemers zijn?

FlaflinkoUnique MariekeGirls in UniformYjonisTwo OwlettesJust Just10Nathalie’s NaaiselsWoohoo by DavinaLarthMimalokiNaaizWollebolViTessBlogliesjeTante Fee196Sewing à la carte HutseprutsQueridaBlogrevolutionBij OogappelsienLunatiekCrealiefjesMiss PixieStokstaartje doet het zoJust DelphineMamadammekeMiel de FleurStoffenspulletjes Noxeema Khadetjes Wilwarin Made with Love

66 gedachten over “Let’s sti(c)k together – back to school

 1. Wauw je outfit is echt mooi! Het topje is super en staat je heel goed.
  Goed idee van foto’s op je vroegere school te gaan nemen 🙂

  Like

 2. Prachtig! Ik blijf erbij… dit is zo’n niet voor de hand liggend in het thema, dat het net eruit springt. Heel leuk om even terug in het verleden te duiken! Prachtige locatie ook en wat een prachtige foto’s alweer! Thumbs up voor die fotograaf van jou!

  Like

 3. Zeer leuke interpretatie van het thema!
  Bij ons ‘in den tijd’ moest je met een korte rok op je knieën zitten en toen werd gemeten of je rok te kort was. Oh, wat heb ik vaak mijn turnshort moeten aandoen omdat de rok te kort was. Een herinnering die ik had verdrongen, maar kwam bij het lezen van je blog terug naar boven…

  Like

 4. Supertof om terug naar je eigen schooltijd te gaan. Schoolfoto’s van vroeger altijd leuk. Leuk setje … in onze buurt waren geen schooluniformen en zelfs qua lengte van de rok kon je redelijk ver gaan (zelfs op onze nonnenkesschool 😀)

  Like

 5. HIhi, ik ben ook naar een uniformschool gegaan. De eerste jaren ging ik resoluut voor kleur en dan zag ik toch op een gegeven moment dat ik stilaan terug naar die ‘uniformkleuren’ ging. Het blouse is echt hel mooi.

  Like

 6. Ge-wel-dig!
  Ik ben ook naar een wit-blauwe school gegaan en hield er ook geen trauma’s aan over.
  Ik vind jouw outfit echt prachtig. En dan foto’s gaan nemen op een school: that’s dedication!

  Like

 7. Je staat echt PRACHTIG met je blauw-witte uniform! Aandoen zou ik zeggen, neen, roepen! Jij deed iets waar ikzelf nog schrik van heb… zijde naaien met een rolzoomvoet. Lijkt mij iets om veeeeel geduld bij te hebben! Ferm! X

  Like

 8. Heel mooi gemaakt! Mijn eerste gedachte toen ik je foto zag, was ‘amai zo’n moeilijk patroon!’ maar blijkbaar vond jij dat dan toch ook 😉 Je hebt het wel héél mooi gemaakt hoor… gewoon dragen! Enne, ik zat ook op een uniformschool en tot op de dag van vandaag heb ik nog altijd geen donkerblauw in mijn kast hangen…

  Like

 9. Mooie combinatie. Wit en blauw, altijd stijlvol, vind ik persoonlijk. Zelf ook bij nonnekes op school gezeten met een wit/blauw uniform :). Bloesje staat op mijn to-sew lijstje 🙂 maar eerst nog oefenen met andere naaiprojectjes :).

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s