Rompertjes te geef

In onze omgeving is een heuse babyboom aan de gang. Nichtjes die zwanger worden, vriendinnen die bevallen, heel wat kleintjes die ter wereld komen in een liefdevol gezin. Al hebben wij zelf geen kinderen, ik smelt weg als ik die kleine vingertjes om de mijne voel, als ik die slapende gezichtjes zie of als die kleine oogjes open gaan.

© Lieve Deduytschaever 181029 07

Onder het genot van een tasje thee en met doopsuiker in het vooruitzicht is zo’n babybezoek altijd weer gezellig. Maar het allerleukste vind ik toch het cadeautje dat ik meeneem.

© Lieve Deduytschaever 181029 04

Niets leukers dan zelfgemaakte cadeautjes: de voorpret wanneer je het juiste stofje zoekt, de rust tijdens het naaien, de tevredenheid als het wordt wat je voor ogen had, het inpakken én het afgeven… Helemaal gelukkig word ik daarvan.

© Lieve Deduytschaever 181029 13

In mijn stoffendoos lag een restje van een leuk Mickey Mouse tricotje (ik kocht het bij De Stoffenknop) waarmee ik al eens eerder zo’n schattig rompertje maakte. Ik veranderde een paar details, zoals de kamsnaps en het zwarte buikzakje, maar voor de rest werd het min of meer hetzelfde pakje.

© Lieve Deduytschaever 181029 03

Voorlopig gebruik ik telkens weer hetzelfde patroontje van Burda Kids. Misschien moet ik daar in de toekomst eens verandering in brengen… Iemand van de mama’s een ideetje?

© Lieve Deduytschaever 181029 01

Tot snel,
Lieve

11 gedachten over “Rompertjes te geef

 1. Ik vind het super om zelf gemaakte cadeaus te geven en ze zijn er ook altijd blij mee. Bij mij is het wel meestal voor verjaardagen. Het baby t-shirt met enveloppe hals van de droomfabriek en het broekje van Emma en mona zijn ook leuk om te maken en geven. Plus de patronen zijn gratis te downloaden.

  Like

 2. Wat een schattig rompertje! Zelfgemaakt kleertjes zijn inderdaad de leukste! Zelf naai ik graag het Oliver broekje, maar als je graag rompertjes wil naaien is het rompertje van Sofilantjes misschien een idee.

  Like

 3. Kleine ukjes kunnen altijd wel extra rompertjes gebruiken. Leuk printje, het kan de aaibaarheidsfactor van het baby’tje alleen maar groter maken!!
  (In Ottobre staan er ook wel eens leuke babykleertjes.)

  Like

 4. Sofilantjes heeft een nieuw rompertjespatroon, heb het zelf nog niet getest (kids ondertussen al 5 en 9) maar krijgt hele goede commentaren!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s